ROBYN till Way Out West 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Världsstjärnan Robyn är klar som avslutande headliner på årets Way Out West, lördag den 15 augusti.

En av decenniets absolut mest tongivande artister och en av vårt lands största internationella framgångar ger en festivalspelning på svensk mark i sommar. Världsstjärnan Robyn är nu klar som avslutande headliner på årets Way Out West, lördagen den 15 augusti i Göteborg. Sedan tidigare är även Bon Iver, Khalid, The Tallest Man on Earth, FKA twigs med flera klara för festivalen.

När tiotalets största musikbedrifter nyligen summerades av internationell media var svenska Robyn ett av de allra mest återkommande namnen när det kommer till inflytande. Rolling Stone kallade Dancing on My Own för decenniets absolut bästa låt – ett kvitto om något. Att Robyn är en av vår tids största ikoner råder det ingen tvekan om, och när hon i sommar ger en konsert på hemmaplan gör hon det som avslutande headliner på Way Out West i Göteborg.

Robyn är tonårspopstjärnan som transformerade sig själv till den oomtvistade popikon hon är i dag – oberoende och i sin helt egna liga. För femton år sedan startade hon om musikkarriären med sitt fjärde och självbetitlade album, och har sedan dess varit fullkomligt ointaglig. Med 2010 års ”Body Talk” blev Robyn rösten för en hel generation – där de bitterljuva melodierna snabbt förvandlades till moderna klassiker. Hon kammade hem trippla P3 Guld-priser, fyra på Grammisgalan, tilldelades Svenska Musikexportpriset och nominerades även till en amerikansk Grammy. Efter släppet valdes Robyn också in i Swedish Music Hall of Fame.

Inte heller hyllningarna för 2018 års efterföljare ”Honey” lät vänta på sig. Albumet blev det årets mest kritikerhyllade svenska album och resulterade i dubbla Grammisvinster. För knappt ett år sedan lyckades Robyn också med bedriften att sälja ut hela Madison Square Garden – en anrik arena som huserat namn som The Rolling Stones, Queen, Madonna, U2 och många andra giganter.

– Vi är otroligt stolta över att kunna presentera en ikonisk artist som Robyn som avslutande headliner på årets festival. Redan på förhand vågar vi tippa att det blir ett av sommarens mest magiska liveframträdanden. Allsångsgarantin är ett faktum, säger Filip Hiltmann på arrangören Luger.

Tidigare släppta artister till Way Out West är: Bon Iver, Khalid, FKA twigs, Burna Boy, The Tallest Man on Earth, Michael Kiwanuka, Bikini Kill, Slowthai, The Black Madonna, Koffee och Boy Pablo. Fler artister tillkommer löpande.

Way Out West går av stapeln mellan 13-15 augusti i Slottsskogen i Göteborg. Way Out West 2020 blir festivalens fjortonde upplaga.

© Luger

print

Våra samarbetspartners