LIONEL RICHIE till Sverige med Hello Tour

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En av musikvärldens starkast lysande stjärnor kommer med sin Hello Tour till Sverige för konserter på Sofiero Slott i Helsingborg måndag 29 juni och Dalhalla i Rättvik onsdag 1 juli. Med sig har han ett nytt album och sina megahits!

Lionel Richie har en oöverträffad låtskatt och hans musik har på många sätt kommit att påverka popmusiken i decennier. Faktum är att Lionel Richie är en av endast två låtskrivare i historien som har uppnått förstaplatser på albumlistan hela nio år i rad. Med fler än 100 miljoner sålda album världen över, en Oscar®, en Golden Globe®, fyra Grammy Awards® samt MusicCares utmärkelse Person of the Year 2016 och Kennedy Center Honoree 2017 är Lionel Richie minst sagt en av samtidens mest betydelsefulla i hela populärhistorien. 2018 blev hans hand och fotavtryck förevigade på TCL Chinese Theatre IMAX i Hollywood, en av Hollywoods äldsta utmärkelser. Han fick också nyligen ta emot Ivor Novello PRSMusic Special International Award. Den ursprungliga Alabama-bon är helt enkelt en av samtidens största musikikoner genom tiderna!

Lionel Richie är känd för sina megahits så som Endless Love, Lady,Truly, All Night Long, Easy, Stuck on You, Hello, Say You, Say Me, Dancing on the Ceiling och var också en av låtskrivarna bakom en av historiens viktigaste poplåtar, We Are the World för USA For Africa. Hans låtkatalog innehåller också hans tidigare arbete med The Commodersi vilket han utvecklade en banbrytande stil som spände över genrekategorier och satte en helt ny standard, låtar som Three Times a Lady och Still.

Richie har varit domare på ABC’s American Idon de två senaste säsongerna och har nu även återvänt till domarstolen för säsongen 2019-2020.

Med hans senaste All the Hits, All Night Long Tour, sålde Richie ut arenor över hela världen med en låtlista bestående av alla hans största hits. På senare år har han även varit toppnamn på festivaler så som Bonnaroo, Outside Lands och Glastonbury där han dragit publik på fler än 200 000 festivalbesökare.

I somras tog Lionel Richie med sina fans på en spektakulär musikalisk resa med sitt nya album Live from Las Vegas tillsammans med sin senaste turné “Hello” som startade I slutet av maj. Albumet, som släpptes 16 augusti, gick direkt upp på förstaplats på Billboard Artist 100. Albumet är också den legendariska artistens första som släppts på Capitol Records.

Datum 2020
29/6 – Sofiero Slott, Helsingborg
1/7 – Dalhalla, Rättvik

Biljetter
Biljetter släpps måndag 28 november kl 10.00 via LiveNation.se

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners