NHL GLOBAL SERIES återvänder 2020!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Boston Bruins och Nashville Predators öppnar säsongen i Prag, Tjeckien Colorado Avalanche och Columbus Blue Jackets möts i två matcher i Helsingfors, Finland 2020 NHL Global Series Challenge med Bruins vs. Adler Mannheim i Mannheim, Tyskland och Predators vs. SC Bern i Bern, Schweiz.

NEW YORK / TORONTO / STOCKHOLM (8 nov. 2019) – National Hockey League (NHL) och National Hockey League Players Association (NHLPA), i samband med Live Nation Sweden, kan idag meddela att Boston Bruins, Nashville Predators, Colorado Avalanche och Columbus Blue Jackets kommer att delta i NHL Global Series 2020.

Boston Bruins och Nashville Predators startar säsongen 2020-21 mot varandra i Prag, Tjeckien, på O2 Arena nästa oktober. Senare under hösten kommer Colorado Avalanche och Columbus Blue Jackets att mötas i ett par ordinarie seriematcher på Hartwall Arena i Helsingfors, Finland. Dessutom kommer Bruins och Predators att slutföra sina träningsläger i Tyskland respektive Schweiz och var och en kommer att spela en träningsmatch som en del av 2020 NHL Global Series Challenge. Speldatum samt information om sändning och biljetter till 2020 NHL Global Series och 2020 NHL Global Series Challenge kommer att meddelas när de är tillgängliga. För att hålla dig uppdaterar kring den senaste biljettinformationen och få tillgång till specialerbjudanden för försäljning av biljetter för varje evenemang, bör fans registrera sig på NHL.com/GSGermany, NHL.com/GSSwitzerland, NHL.com/GSCzechRepublic och NHL.com/GSFinland.

NHL Global Series 2020 blir det fjärde året i rad och den nionde säsongen totalt sett som NHL har rest till Europa för att spela ordinarie seriematcher. Matcherna är en belöning till de legioner av lojala och passionerade fans i Europa som njuter av NHL-matcher via internationella sändningspartners och NHLs streamingtjänst, NHL.TV. NHLs största stjärnor finns också på många sociala medieplattformar och på NHL.com på nio språk för ligans internationella fans. Det har spelats 26 ordinarie seriematcher i Europa, och de två matcherna mellan Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning idag och imorgon i Stockholm, Sverige, kommer att vara match 27 och 28. Hittills har det spelats fem ordinarie seriematcher i Tjeckien, som alla har spelats på O2 Arena i Prag. Det har varit sju seriematcher som spelats i Finland, som alla har spelats på Hartwall Arena i Helsingfors.

Innan säsongsöppningen där Boston och Nashville möts kommer Bruins och Predators att slutföra sina träningsläger i Europa och spelar var och en i en träningsmatch som en del av NHL Global Series Challenge 2020. Bruins kommer att åka till Mannheim, Tyskland och spela en träningsmatch mot Adler Mannheim på SAP Arena. Predators åker till Bern, Schweiz och spelar en träningsmatch mot SC Bern på PostFinance Arena.

NHL är en global liga, där mer än 30 procent av NHL-spelarna den här säsongen är födda utanför Nordamerika. Alla fyra klubbar har ett antal internationella stjärnor i sina lag, inklusive spelare som är från de länder lagen besöker. Nästa höst kommer schweizarna Roman Josi och Yannick Weber från Predators, tillsammans med tjeckerna David Krejci och David Pastrnak från Bruins, att spela i sina respektive hemländer. Dessutom kommer Mikko Rantanen och Joonas Donskoi från Avalanche, samt Markus Nutivaara och Joonas Korpisalo från Blue Jackets alla att spela i sitt hemland Finland, som också är där Blue Jackets general manager Jarmo Kekalainen kommer från.

Boston, Colorado och Columbus har alla spelat ordinarie seriematcher i Europa, medan Nashville har spelat två ordinarie seriematcher i Japan och kommer därför att göra sin debut i Europa. Bruins spelade mot Phoenix Coyotes i 2010 NHL Premiere i Prag (Phoenix 5, Boston 2 den 9 oktober 2010; Boston 3, Phoenix 0 den 10 oktober 2010). Blue Jackets spelade i 2010 NHL Premiere, där de utbytte segrar med San Jose Sharks i två matcher som spelades i Stockholm (San Jose 3, Columbus 2 den 8 oktober 2010; Columbus 3, San Jose 2 (OT) den 9 oktober 2010). Colorado reste till Stockholm för NHL Global Series 2017, där de besegrades av Ottawa Senators i två matcher (Ottawa 4, Colorado 3 (OT) den 10 november 2017; Ottawa 4, Colorado 3 den 11 november 2017). Predators mötte Pittsburgh Penguins i GAME ONE 2000 Japan, där de delade på potten med Penguins i Saitama (Nashville 3, Pittsburgh 1 den 6 oktober 2000; Pittsburgh 3, Nashville 1 den 7 oktober 2000). Klicka här för en komplett lista över NHL-matcher som spelas utanför Nordamerika.

Dagens tillkännagivande gjordes av NHL Commissioner Gary Bettman på Ericsson Globe i Stockholm, Sverige, inför den första av två matcher mellan Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning, som möts i NHL Global Series 2019. Tidigare denna säsong möttes Chicago Blackhawks och Philadelphia Flyers i en ordinarie seriematch i Prag, Tjeckien, som också var en del av NHL Global Series 2019. Dessutom matchades Chicago och Philadelphia mot Eisbären Berlin och Lausanne HC i Tyskland respektive Schweiz, som en del av NHL Global Series Challenge 2019.

Mer information om 2020 NHL Global Series och 2020 NHL Global Series Challenge kommer att meddelas vid ett senare datum. Som en del av ligans åtta internationella webbplatser kommer NHL.com/fi, NHL.com/cs och NHL.com/de att fungera som de officiella hemmen för alla de senaste nyheterna och informationen kring NHL Global Series 2020 såväl som annat material från hela NHL.

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners