MALMÖ REDHAWKS: Carl Persson vänder hem och är klar för spel i Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Redan i våras var Carl Persson, 23, klar för spel i Redhawks – men innan han ens blev presenterad fick han chansen att skriva ett NHL-kontrakt med Nashville Predators. Äventyret i NHL-klubbens organisation blev inte som planerat och nu är Carl istället klar för spel i Redhawks.

– Vi värvade “Calle” redan i våras och ville naturligtvis haft honom på plats här redan från säsongstarten. Nu fick han prova på spel i Nordamerika och det blev inte riktigt som han hade tänkt sig – och vi är glada över att kunna få in honom i vårt trupp. Vi får in en spelare med bra storlek som både har bra fart och ett vasst skott. Han kommer både att spetsa och bredda vårt lag och på så sätt ökar också konkurrensen. Vi är säkra på att han kommer att sätta dit puckarna, det har han gjort i alla år, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Under hösten har det blivit spel i ECHL (East Coast Hockey League) där Carl Persson gjort sex matcher med Atlanta Gladiators, på vilka han svarat för 3 poäng (1+2). I fjol var Persson en av de mest framträdande spelarna i Karlskrona, där han svarade för 24 poäng (13+11) på 52 matcher. Nu vänder han hem till Sverige och ansluter till Redhawks.

– Det känns väldigt skönt att vara på plats, det här är det bästa beslutet för mig just nu. Jag gillar det sätt som Redhawks spelar på, med mycket fart. Om jag ska beskriva mig själv som spelare så är jag skridskostark ytter, som gillar att ha puck och att utnyttja mitt skott samt att skapa ytor för mina medspelare, säger han själv i en kommentar.

Carl Perssons kontrakt med Redhawks gäller under denna och nästa säsong.

FAKTA / #95 Carl Persson
Forward västerfattad
Född: 1995-06-28
Födelseort: Kristianstad
Längd / vikt: 185 cm / 93 kg
Moderklubb: Kristianstads IK
Klubbar i karriären: Kristianstad, Tingsryd, HV71, Dalen, Karlskoga, Karlskrona, Atlanta Gladiators
Aktuell: Vänder hem till Sverige och är klar för spel i Redhawks under denna och nästa säsong

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners