NHL KOMMER TILL SVERIGE!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

2017 SAP NHL GLOBAL SERIES™ kommer till Stockholm för två ordinarie seriematcher i November!

Colorado Avalanche och Ottawa Senators, med svenska superstjärnorna och lagkaptenerna Gabriel Landskog (Colorado) och Erik Karlsson (Ottawa) i spetsen, ställs mot varandra i två heta matcher, mitt i brinnande säsong, i Ericsson Globe den 10 och 11 november.

Biljetterna till årets sportupplevelse på svensk mark släpps på onsdag den 29 mars kl 9.00 via AXS.com.

Detta blir sjätte gången NHL reser till Europa för att spela ordinarie seriematcher. Senast var 2011 då 2011 Compuware NHL Premiere™ besökte Berlin i Tyskland, Helsingfors i Finland och Stockholm. Arenorna fylldes med passionerade och lojala NHL-fans från hela världen och med de största NHL-stjärnorna på plats ökade det intresset för NHL ytterligare utanför Nordamerika.

Nu är det alltså dags igen. Matcherna mellan Colorado och Ottawa i Stockholm den 10 och 11 november blir den 21:a och 22:a NHL-matchen någonsin att spelas i Europa, och den sjunde och åttonde som spelas i Sverige.

“We have more Swedish players than ever in the NHL, and we are extremely pleased that the 2017 SAP NHL Global Series will allow us to showcase a number of those players, with their NHL teams, in their homeland,” säger Gary Bettman, NHL Commissioner. “The return of regular-season NHL games to the international stage will provide yet another highlight for our Centennial celebration.”

Live Nation tillsammans med Stockholm Live är arrangörer av dessa två matcher.

“Vi är otroligt stolta och glada att vi återigen lyckas ta NHL till Sverige. Detta har blivit en tradition för oss sedan vi gjorde detta första gången 1999 och senast 2011. Nu 6 år senare får vi återigen vara med och ge den svenska hockeypubliken det allra bästa,” hälsar Thomas Johansson, Chairman International Music på Live Nation.

Matchen den 10 november startar 20.00 med Colorado som hemmalag. Matchen den 11 november startar 19.00 med Ottawa som hemmalag. Båda matcherna kommer sändas på TV3, Viasat Hockey och Viaplay. Per Nunstedt, Vice President på MTG Sport berättar:

“Vår satsning på NHL är extremt omfattande i och med att vi visar samtliga matcher, runt 1300, per säsong. Det är ett unikt paket som tv-tittarna inte haft möjlighet att se i Sverige tidigare. Vi har dessutom en NHL-studio på plats varje helg för att ta hand om de matcher som går på finfin tid för den svenska tv-publiken. Att nu få möjlighet att flytta vår arbetsplats ett par slagskott bort mot Globen för att bevaka Ottawa och Colorado blir höjdpunkten under hockeyhösten,” säger Nunstedt

“With players hailing from countries all over the world, we remain focused on continued growth and exposure for hockey internationally,” säger Don Fehr, NHLPA Executive Director. “Bringing NHL players to Sweden for a pair of regular season NHL games, where fans can watch some of the finest professional athletes compete at Ericsson Globe in Stockholm, continues that growth. The players are excited to be a part of the 2017 SAP NHL Global Series, and look forward to making these games in November especially memorable for Swedish fans.”

“Like Canada, Sweden is a great hockey nation. The Ottawa Senators are proud of our rich history in drafting accomplished Swedish players including two of our hockey club’s greatest captains Erik Karlsson and Daniel Alfredsson,” säger Senators ägare och ordförande Eugene Melnyk. “The Ottawa Senators are excited and honored to be part of the 2017 NHL Global Series. Our return to Stockholm, Sweden is a truly unique opportunity to showcase the Senators and NHL brands to a larger worldwide audience. With our highly anticipated hosting of an NHL Outdoor Classic game in December, the celebrations for the NHL’s Centennial and now this special trip to Sweden, the 2017-18 hockey season is going to be an exciting one for all Senators fans.”

“We are excited and proud to have the opportunity to play regular-season games in Sweden as part of the 2017 SAP NHL Global Series,” hälsar Avalanche-presidenten Josh Kroenke. “Sweden and the city of Stockholm have a rich history of hockey, and we look forward to playing in front of their great fans and continuing to showcase the NHL overseas. Hockey is truly a global sport and the Avalanche’s roster includes players from not only the United States and Canada, but from Sweden, Finland, Russia and Switzerland. We are especially pleased that our fans across Europe and especially Sweden will be able to enjoy this series as well.”

“We’re proud to partner with the NHL and serve as the presenting sponsor of the 2017 SAP NHL Global Series,” säger Bjoern Ganzhorn, Global Head of Sponsorships, SAP. “Our association with the Global Series complements our League partnership that is focused on leveraging data-driven insights and enhanced statistics to transform the sport of hockey for fans around the world.”

NHL är en global liga där ca 26% av ligans spelare är födda utanför Nordamerika. Senators kapten, Landsbro-födda Erik Karlsson och Avalanches lagkapten, Stockholms-sonen Gabriel Landskog kommer spela på hemmaplan för första gången i rollen som NHL-spelare. Andra svenska stjärnor som spelar för klubbarna är Ottawas Frederik Claesson (Stockholm) och Viktor Stålberg (Göteborg) samt Colorados Anton Lindholm (Skellefteå) och Carl Söderberg (Malmö).

Under två dagar kommer Stockholm och Ericsson Globe koka av NHL-känsla med våra största stjärnor på plats och actionfyllda aktiviteter i samband med matcherna. Detta vill man definitivt inte missa!

DATUM
10 + 11 november 2017 – Ericsson Globe, Stockholm

BILJETTER
Biljetterna släpps på onsdag den 29 mars.

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners