NHL återvänder till Europa och Sverige

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning möts i två ordinarie seriematcher i Ericsson Globe fredagen den 8 november och lördagen den 9 november.I november 2017 möttes Colorado Avalanche och Ottawa Senators i två seriematcher inför slutsålda läktare i Ericsson Globe. I oktober 2018 var succén tillbaka när Edmonton Oilers mötte New Jersey Devils för en seriematch i ett slutsålt Scandinavium i Göteborg. Nu är det alltså klart att de svenska hockey-fansen får chansen att återigen uppleva världens bästa hockey live, i Sverige.

The National Hockey League (NHL®) och National Hockey League Players’ Association (NHLPA) i samarbete med Live Nation Sweden kan idag meddela att Buffalo Sabres, Chicago Blackhawks, Philadelphia Flyers och Tampa Bay Lightning kommer till Europa under 2019 NHL Global Series™.
Chicago Blackhawks och Philadelphia Flyers kommer spela sina öppningsmatcher för NHL-säsongen 2019-20 mot varandra i Prag fredagen den 4 oktober på O2 Arena.

Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning möts i två ordinarie seriematcher i Ericsson Globe fredagen den 8 november och lördagen den 9 november.

Utöver detta så kommer Flyers och Blackhawks avsluta sina träningsläger i Schweiz respektive Tyskland där de kommer spela varsin uppvisningsmatch som en del av 2019 NHL Global Series Challenge™.

Biljetter till matcherna i Stockholm, Prag och Berlin släpps onsdagen den 27 mars kl 9.00, medans biljetterna till matchen i Lausanne släpps onsdagen den 10 april.

Fans kan registrera sig för att få tillgång till förköpsinformation och mycket annat via NHL Inside the Crease.

2019 NHL Global Series™ innebär det tredje året i rad, och den åttonde säsongen totalt, som NHL har kommit till Europa för ordinarie seriematcher. Dessa matcher belönar alla hängivna NHL-fans som följer NHL via ligans internationella Broadcasting-partners eller via NHL:s streamingtjänst NHL.TV™. De tre seriematcherna nästa höst blir de 26e, 27e och 28e seriematcherna som spelas i Europa, och matchen i Prag blir den femte seriematchen som spelas i Tjeckien – alla i O2 Arena.

De två matcherna i Stockholm mellan Buffalo och Tampa Bay blir de 12e och 13e seriematcherna som spelas i Sverige, och den 11e och 12e som spelas i just Ericsson Globe.

Inför Chicagos och Philadelphias säsongspremiär i Prag kommer de avsluta sina träningsläger i Europa och spelar varsin uppvisningsmatch som en del i 2019 NHL Global Series Challenge™. Blackhawks åker till Berlin och möter Eisbären Berlin söndagen den 29 september i Mercedes-Benz Arena. Flyers åker till Lausanne i Schweiz och möter Lausanne HC måndagen den 30 september i Vaudoise aréna.

2019 NHL Global Series™ och 2019 NHL Global Series Challenge arrangeras av Live Nation Sweden med officiella partners adidas, NOCCO, SAP och Upper Deck. Utöver detta så kommer Replay och Tesla Batteries agera partner för matchen i Prag den 4 oktober, en match som kommer sändas lokalt via Nova Action och Nova Sport 1.

I Sverige är Stockholm Live, Hankook och Expressen partners till matcherna mellan Buffalo och Tampa Bay som båda sänds på TV6, Viasat Hockey och streamas på Viaplay. Matchen i Lausanne sänds på Teleclub Zoom medans sändningspartner för matchen I Berlin kommer presenteras längre fram.

NHL är en global liga där mer än 25% av spelarna är födda utanför Nordamerika. Alla fyra klubbar som spelar i Europa i år har många internationella stjärnor där många kommer från de länder där matcherna spelas. Blackhawks forward Dominik Kahun är tysk medborgare född i Tjeckien och kommer alltså spela både i Tyskland och Tjeckien. Chicagos David Kampf och Philadelphias Jakub Voracek och Radko Gudas kommer alla spela i sitt hemland Tjeckien.

Buffalo Sabres Rasmus Dahlin, Johan Larsson, Alexander Nylander och Linus Ullmark, tillsammans med Tampa Bays Victor Hedman och Anton Strålman spelar alla på hemmaplan när de kommer till Stockholm i november.

Biljetterna till 2019 NHL Global Series™ och 2019 NHL Global Series Challenge™ släpps onsdagen den 27 mars via nedan sajter, förutom till matchen i Lausanne, där biljetterna släpps 10 april:

2019 NHL Global Series Challenge™ i Berlin: www.eisbaeren.de/NHL
2019 NHL Global Series Challenge™ i Lausanne: www.ticketcorner.ch
2019 NHL Global Series™ i Prag: www.livenation.cz
2019 NHL Global Series™ i Stockholm: www.livenation.se

Mer information om 2019 NHL Global Series™ kommer att släppas löpande. NHL.com/sv, NHL.com/cs och NHL.com/de kommer att fungera som det officiella hemmet för allt som rör nyheter och information kring 2019 NHL Global Series™.

Datum 2019 NHL Global Series Challenge™
29/9 – Chicago Blackhawks vs Eisbären Berlin, Mercedes-Benz Arena, Berlin
30/9 – Philadelphia Flyers vs Lausanne HC, Vaudoise aréna, Lausanne

Datum 2019 NHL Global Series™

4/10 – Chicago Blackhawks vs Philadelphia Flyers, O2 Arena, Prag
8/11 – Tampa Bay Lightning vs Buffalo Sabres, Ericsson Globe, Stockholm
9/11 – Buffalo Sabres vs Tampa Bay Lightning, Ericsson Globe, Stockholm

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners