THE SLEEPERS har premiär på HBO Nordic den 17 november

Klicka på bilden, för att se hela bilden

HBO Europe presenterar The Sleepers, ett spiondrama som utspelar sig i slutet av 1989 i Tjeckoslovakien när Sovjetunionen håller på att falla samman. Mitt under sammetsrevolutionen, som kom att avsluta Moskvas styre av landet, hamnar en helt vanlig kvinna mellan två världar; säkerhetstjänsten och motståndsrörelsen. Snart blir hon tvungen att avslöja oväntade hemligheter från båda sidor.

Historien tar sin början i London i oktober 1989. Det gifta paret Marie (Tatiana Pauhofova) och Viktor (Martin Mysicka), som hoppade av från Tjeckoslovakien under dramatiska former 12 år tidigare, är på väg till Prag. Marie, som är professionell violinist, längtar efter att få träffa sin familj igen. Viktors motiv för resan är däremot oklart. Men båda är förvissade om att förändringens vindar nu drar genom Tjeckoslovakien. De blir dock snart varse om att den nya tiden inte riktigt har anlänt. Något oväntat sker och Marie hamnar på sjukhus samtidigt som Viktor försvinner utan ett spår. Marie är nu lämnad orolig och ensam i ett land hon inte känner igen längre – och ett land som inte heller förstår henne.

The Sleepers är regisserad av internationellt erkända regissören Ivan Zacharias, som bland annat även regisserade HBO Europes miniserie Wasteland. I övriga roller ser vi bland andra Hattie Morahan (Beauty and the Beast, Alice Through the Looking Glass), David Nykl (Arrow, Stargate Atlantis) Martin Hofmann och Lenka Vlasakova. Serien är baserad på ett debutmanus av Ondrej Gabriel.

The Sleepers får premiär den 17 november i alla HBO Europes länder, vilket sammanfaller med 30-årsminnet av sammetsrevolution i dåvarande Tjeckoslovakien.

Seriens producenter för HBO Europe är Tereza Polachova och Steve Matthews.
Samtliga sex avsnitt á 60 minuter tillgängliga på premiärdagen.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners