THE SLEEPERS bland på HBO Nordics novembernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Torka aldrig tårar utan handskar
Miniserie, alla avsnitt tillgängliga 1 november
De älskar varandra så mycket. Världen och framtiden tillhör dem. Och det är då sjukdomen kommer till staden. Bögpesten. Den nya digerdöden. De är så unga. En efter en skall de dö. Svensk miniserie från 2012 i tre avsnitt, baserad på Jonas Gardells romansvit och med regi av Simon Kaijser. I huvudrollerna ser vi Adam Lundgren, Adam Pålsson, Simon J Berger, m.fl.
3 x 60 min.

His Dark Materials
Premiär 4 november
His Dark Materials är baserad på Philip Pullmans prisbelönta trilogi, ansedd som ett modernt mästerverk inom fantasy-fiktion. Serien följer Lyra (Dafne Keen, Logan), en vanlig men modig ung flicka från en annan värld. När hon söker efter sin kidnappade vän avslöjas en grupp med stulna barn vilket väcker en strävan av att förstå ett mystiskt fenomen som kallas Stoft. I rollerna ser vi bland andra Ruth Wilson (The Affair), Lin-Manuel Miranda (Hamilton), James McAvoy (Atonement) och Clarke Peters (The Wire).
8 x 60 min.

Outlander
Säsong 4, alla avsnitt tillgängliga 5 november
I den fjärde säsongen fortsätter historien om den tidsresande Claire från 1900-talet och Jamie Fraser från 1700-talet när de försöker skapa ett hem i det koloniala Amerika. Samtidigt i 1900-talet hettar saker till mellan Claire och Jamies dotter Brianna Randall och Roger Wakefield, historikern som hjälpte Brianna att leta efter Jamie i det förflutna.
13 x 60 min.

Britannia
Säsong 2, alla avsnitt tillgängliga 7 november
I den andra säsongen får vi följa vad som händer två år efter invaderingen av Britannia och general Aulus (David Morrissey) ”romifiering” av villiga keltklaner, med hjälp av den keltiska drottningen Amena (Annabel Sholey). Aulus beteende väcker misstankar om att han har en annan agenda, något som väcker spöken till liv i Amenas förflutna och ökar hotet mot druiderna. Det enda hoppet för druiderna och kelterna är flickan Cait (Eleanor Worthington-Cox), utbildad av den utstötte druiden Divis (Nikolaj Lie Kaas).
10 x 60 min.

The Apollo
HBO-dokumentär, premiär 7 november
Regisserad av Oscar- och Emmybelönade Roger Ross Williams som berättar den unika historien om New York citys landmärke Apollo Theatre. Dokumentären väver samman arkivklipp av musik, komedi och dansföreställningar. Bilder tagna bakom kulisserna från teamet som driver teatern och intervjuer med artister som Jamie Foxx, Savion Glover, Patti LaBelle, Smokey Robinson och Pharell Williams.
60 min.

Swamp Thing
Premiär 8 november, alla avsnitt tillgängliga på premiärdagen
Serien som baseras på DC-karaktären följer forskaren Abby Arcane (Crystal Reed) som återvänder till sitt barndomshem i Louisiana för att undersöka ett dödligt svampvirus. Hon får en speciell kontakt med biologen Alec Holland (Andy Bean) som blir smittad och förvandlas till antihjälten Swamp Thing. I övriga roller ser vi Jennifer Beals, Virginia Madsen, Kevin Durand, Leonardo Nam och Derek Mears.
10 x 60 min.

Santos Dumont
Premiär 11 november
Santos Dumont hyllades över världen när han blev den första mannen att flyga ett flygplan – 14 Bis. Serien utspelar sig i Franrike och Brasilien under sent 1800-tal och tidigt 1900-tal och vi får följa honom från hans barndom vid familjens kaffeplantager i det inre av Minas Gerais till de sofistikerade barerna och flygklubbarna i Paris.
6 x 60 min.

Very Ralph
HBO-dokumentär, premiär 13 november
I den allra första dokumentärfilm som gjorts om modeikonen Ralph Lauren får vi en nära och personlig berättelse om mannen bakom myten och skaparen till ett av modehistoriens mest framgångrika varumärken. Prisbelönade Susan Lacy (HBO:s Jane Fonda in Five Acts och Spielberg, som båda finns på HBO Nordic) har regisserat och producerat Very Ralph.
106 min.

The Sleepers
Premiär 17 november, alla avsnitt tillgängliga på premiärdagen
I denna spionthriller, som utspelar sig under sent 1980-tal i Prag, får vi följa Marie och hennes make Viktor som flydde från det kommunistiska Tjeckoslovakien 12 år tidigare men nu återvänder i samband med sammetsrevolutionen. När paret är med om en bilolycka vaknar Marie upp ur en koma och inser att hennes make är spårlöst försvunnen. The Sleepers är en tjeckisk originalserie från HBO Europe. Serien var uttagen till årets Toronto Film Festival. Ivan Zacharias (Wasteland) har regisserat.
6 x 60 min.

Ray Donovan
Säsong 7, premiär 18 november
I den sjunde säsongen försöker Ray (Liev Schreiber) bli den man som hans familj behöver. Medan han gör framsteg med Dr. Amiot (Alan Alda) finns det faror från det förflutna som kräver den gamla Ray Donovans metoder och han kämpar för att hitta en balans mellan att fixa sina klienters problem och fixa sig själv.
12 x 60 min.

Umbre
Säsong 3, alla avsnitt tillgängliga 20 november
Katt-och-råtta-leken mellan Emilian och Relu dras till sin spets i säsong tre när Relu pressas till omänskliga gränser. Efter att Relus dubbelliv avslöjats kämpar familjen med att hantera situationen samtidigt som de tar större avstånd från honom. Finns det någon väg tillbaka? Vem kommer att vinna, mannen eller monstret? Umbre är en rumänsk originalserie från HBO Europe.
7 x 60 min.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners