EL PIONERO bland på HBO Nordics sommarnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sommaren är här och med den massor av nya serier att njuta av på semestern. Bland sommarpremiärerna finns HBO Europes två första nordiska serier – Lukas Moodyssons Gösta och Beforeigners från skaparna av Lilyhammer. Till HBO Nordic kommer även den nya miniserien The Loudest Voice med Russel Crowe och Naomi Watts samt den stjärntäta nya HBO-komediserien The Righteous Gemstones. Återvändande favoriter är The Affair (femte och sista säsongen), den kritikerrosade dramaserien Succession (säsong 2) och Divorce (säsong 3). På dokumentärhyllan landar den första spanska originalproduktionen från HBO Europe, The Pioneer/ El Pionero – en färgstark historia om den spanska politikern, fotbollsmogulen och fastighetsmagnaten Jesus Gil. Sommaren är också den perfekta tiden att sträckkolla alla serier som du kanske har missat hittills under 2019 – Chernobyl, Killing Eve, Gentleman Jack, Barry, The Act, Years and Years – bara för att nämna några stycken.

Njut av sommaren på HBO Nordic – The Home of Series!

GÖSTA
Premiär 1 juli med de fyra första avsnitten
Gösta är en 28-årig psykolog som får sitt första jobb på BUP i en liten stad i Småland. Han flyttar från Stockholm och hyr en stuga mitt i skogen. Han vill vara världens snällaste människa och hjälpa alla han möter. Ibland går det bra, ibland går det mindre bra. Komediserien i 12 avsnitt är skriven och regisserad av Lukas Moodysson. I huvudrollen som Gösta ser vi Vilhelm Blomgren, och i andra ledande roller ser vi Amy Deasismont, Mattias Silvell, Clara Drake, Gustav Berg, Elisabet Carlsson och Regina Lund. Gösta är HBO Europes första nordiska originalproduktion.

THE LOUDEST VOICE
Premiär 1 juli
Miniserien med Rusell Crowe i huvudrollen som Fox News-grundaren Roger Ailes, är baserad på Gabriel Shermans bästsäljande bok, The Loudest Voice in the Room. I dagens politiska medielandskap finns det ingen som har haft sådant inflytande, inte ens efter sin bortgång, som Roger Ailes. Originalserien fokuserar främst på det senaste årtiondet, då Ailes kom att bli Republikanernas outnämnda ledare. Samtidigt utforskar den avgörande ögonblick i Ailes liv, däribland hans erfarenheter av världsledare som banade väg för den politiska karriären samt de sexuella trakasserier och uppgörelser som satte stopp för hans herravälde på Fox News. Utöver Crowe ser vi Naomi Watts, Sienna Miller och Seth MacFarlane.

TRUST ME
Alla avsnitt blir tillgängliga den 1 juli
Visselblåsaren Cath får sparken från sitt jobb som sjuksköterska på sjukhuset i Sheffield. När hennes vän läkaren Ally flyttar till Nya Zeeland hittar Cath hennes CV och personliga uppgifter i en papperskorg. Cath tar Allys identitet och flyttar tillsammans med dottern Molly till Edinburgh för att starta ett nytt liv. I Edinburgh får hon jobb som läkare och förutom dottern har hon lämnat allt bakom sig i Sheffield – däribland Mollys pappa Karl och en journalist som nu vill följa upp whistleblower-storyn.

DIVORCE
Säsong 3 har premiär 2 juli
HBO-komedin Divorce, med Sarah Jessica Parker och Thomas Haden i huvudrollerna, är tillbaka med en tredje säsong. I den första säsongen fick vi följa Robert och Frances, ett medelålders par som tröttnat på varandra. När Robert upptäckte att Frances var otrogen påbörjades en riktigt smutsig skilsmässa. Under andra säsongen var de tvungna att hantera konsekvenserna av separationen och bygga upp sina liv på egen hand, något som skulle visa sig inte vara så lätt…

I LOVE YOU, NOW DIE
HBO-dokumentär med premiär 10 juli
Erin Lee Carr (Mommy Dead and Dearest, At the Heart of Gold: Inside the USA Gymnastics Scandal) står bakom den här dokumentären i tio avsnitt. Efter att 18-åriga Conrad Roy begick självmord i sin bil i Fairhaven i USA upptäckte polisen flera sms där flickvännen, 17-åriga Michelle Carter, uppmanar pojkvännen att begå självmord. Detta skapade rubriker i hela USA, vilket ledde till en rättegång som väckte frågor om sociala medier och psykisk ohälsa. Samtidigt som många ifrågasatte om en person kan hållas ansvarig för en annan människas självmord.

SNOWFALL
Säsong 3 har premiär 11 juli
Snowfall utspelar sig under 1980-talets våg av crack-kokain i Los Angeles och handlar om hur drogepidemin påverkade stadens kultur. Snowfall är skapad av John Singleton (Boyz n the Hood) och på rollistan ser vi Damson Idris, Sergio Peris-Mencheta, Carter Hudson, Emily Rios, Michael Hyatt, Amin Joseph, Angela Lewis, Isaiah John, Juan Javier Cárdenas, Alon Moni Aboutboul, Malcolm Mays och Filipe Valle Costa.

EL PIONERO (THE PIONEER)
HBO-dokumentärserie med premiär 14 juli
The Pioneer/ El Pionero är en ny, spansk HBO-dokumentärserie om den spanska politikern, fotbollsmogulen och fastighetsmagnaten Jesús Gil. Gil var kontroversiell, excentrisk och otroligt respektlös, men han visste hur han skulle nätverka och de spanska medierna avgudade honom. Trots att han bröt mot lagen och blev stämd flera gånger. Till slut gick hans beteende ut över hans position som president i fotbollsklubben Atlético Madrid och han blev diskvalificerad för posten som Marbellas borgmästare. Dokumentärserien ställer frågan hur och varför man blir förförd och charmerad av karaktärer som Gil. Enric Bach har skrivit och regisserat hela serien.

THE UNSETTLING
Hela säsong 1 blir tillgäng 20 juli
I serien får man följa 16-åriga Becca som kommer till sitt nya fosterhem, långt ifrån storstaden. Hennes fostersyskon är knappast välkomnande, värst är familjens biologiska son. Becca anstränger sig för att anpassa sig till sitt nya hem och inte hamna i trubbel, men konstiga saker börjar hända och Becca vet inte längre vem eller vad som är orsaken till det. Bland de medverkande ser vi Holly Taylor, Joy Goodman, Tequan Richmond och Travid Hammer.

KILLJOYS
Hela säsong 5 blir tillgänglig 20 juli
Killjoys är skapad av personerna bakom Orphan Black och följer en trio livfulla, interplanetariska prisjägare som lever för att jaga och döda livsfarliga kriminella i det avlägsna solsystemet som kallas “Quad”. Trion som består av Dutch (Hannah John-Kamen), John (Aaron Ashmore) och D’avin (Luke Macfarlane) arbetar för den så kallade R.A.C (Recovery and Apprehension Coalition) – en oberoende interplanetär organisation av mördare och prisjägare, även kända som Killjoys.

SHARE
HBO-film med premiär 28 juli
Filmen är baserad på Pippa Biancos kortfilm med samma namn, som vunnit pris på Cannes Film Festival. I spelfilmen som nyligen visades på årets Cannesfestival, spelar Rihanne Barreto den 16-åriga Mandy som upptäcker en obehaglig video från en kväll hon helst vill glömma. Hon har inget minne av det hon ser på videon och bestämmer sig för att ta reda på vad som hände den kvällen. Bland de övriga medverkande ser vi Charlie Plummer, Poorna Jagannathan, J.C. MacKenzie, Nicholas Galitzine, Lovie Simone och Danny Mastrogiorgio.

LAMBS OF GOD
Miniserie med premiär 1 augusti
Lambs of God är en mörk och spännande berättelse om tre nunnor från tre olika generationer som bor på ett kloster på en isolerad ö. Miniserien är baserad på en bok av Marele Day och de tre nunnorna spelas av Ann Dowd (The Handmaids Tale, The Leftovers), Essie Davis (Miss Fisher’s Murder Mysteries), och Jessica Barden (The End of the F***ing World). Alla tre tillhör St Agnes-ordern och när en ung präst plötsligt kommer till ön med dold agenda blir de tvungna att försvara sin existens.

PICO DE NABLINA
Premiär 5 augusti
Serien är regisserad av Fernando Meirelles (City of God) och utspelar sig i en fiktiv version av São Paulo, där marijuana har legaliserats. Serien handlar om Biriba (Luis Navarro), en ung langare som beslutar sig för att lämna kriminaliteten och använda sin kunskap för att kunna sälja marijuana lagligt. Han slår sig samman med den oerfarna investeraren Vini (Daniel Furlan), men Biriba blir konstant påmind av det förflutna och han har svårt att komma från sin tidigare kriminella karriär på grund av vännen Salim (Henrique Santana).

SUCCESSION
Säsong 2 får premiär 12 augusti
Succession, som är skapad av Oscarsnominerade Jesse Armstrong, är tillbaka med säsong 2. Den nya säsongen tar vid där den första dramatiskt avslutades. Vi följer Roy-familjen i deras försök att behålla kontrollen över sitt imperium. Framtiden ser alltmer osäker ut och deras förflutna hotar att förgöra dem en gång för alla. I rollerna ser vi Brian Cox, Jeremy Strong, Hiam Abbass, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen, Peter Friedman, Rob Yang, J. Smith Cameron, Dagmara Dominczyk och Arian Moayed.

OUR BOYS
Premiär 13 augusti
Sommaren 2014 blir tre judiska tonåringar kidnappade och mördade av Hamas-militären. Israel är chockat, skakat och ursinnigt. Två dagar senare hittar man en bränd kropp, en palestinsk tonåring från östra Jerusalem, i en skog i utkanten av den västra sidan av staden. En agent från Shin Bets interna terroravdelning börjar undersöka mordet medan föräldrarna till den mördade tonåringen påbörjar sin långa och svåra resa mot rättvisa och tröst. Our Boys är baserad på sanna händelser som utlöste kriget i Gaza, följt av utredningen av Muhammed Abu Khdeirs mördare. Serien är skapad av Hagai Levi (The Affair och In Treatment).

LIGHT AS A FEATHER
Säsong 2A blir tillgänglig 20 augusti
Någonting går fel med det oskyldiga spelet “Light as a Feather, Stiff as a Board” när de fem deltagande tonårstjejerna börjar dö på precis det sätt som spelet förutsett. De överlevande bestämmer sig för att ta reda på varför någon är ute efter dem – och om den onda kraften, den som jagar dem, är en av deras egna? I rollerna ser vi bland andra Liana Liberato, Haley Ramm, Ajiona Alexus, Brianne Tju, Peyton List, Dylan Sprayberry, Jordan Rodrigues, Brent Rivera och Dorian Brown Pham.

BEFOREIGNERS
Premiär 21 augusti
HBO Nordics första norska serie, Beforeigners, med Nicolai Cleve Broch (Max Manus) och Krista Kosonen (Blade Runner 2049) i huvudrollerna, har premiär 21 augusti. Dramaserien i sex avsnitt är skapad av Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin (Lilyhammer). Ett sällsynt fenomen inträffar världen över när en kraftfull ljusblixt träffar havet och forntida människor börjar dyka upp. Ingen förstår hur detta kan vara möjligt och människorna från historien – ”beforeigners” – har inget minne av hur det har gått till. Bara en sak är säker: de fortsätter att komma och det finns ingen väg tillbaka.

THE AFFAIR
Säsong 5 har premiär 26 augusti
Förra säsongens fruktansvärda händelser leder oss in i den femte och sista säsongen och seriens karaktärer försöker hitta fotfäste i en ny verklighet, där de måste leva med konsekvenserna av sina handlingar. Helen (Maura Tierney) kastar sig in i ett nytt, intensivt förhållande med en karismatisk filmstjärna (danska Claes Bang), som erbjuder allt hon tidigare har saknat. Samtidigt försöker Noah (Dominique West) att svälja sin stolthet och svartsjuka och ta hand om familjen i Helens frånvaro. Precis när saker och ting har stabiliserats, uppstår plötsligt ett möte med det förflutna. Vi ser även Anna Paquin (HBOs True Blood) som Alisons och Coles nu vuxna dotter, som nu vill veta vad som hände hennes mamma.

POWER
Säsong 6 har premiär 26 augusti
James “Ghost” St. Patrick har allt: en vacker fru, en takvåning på Manhattan och New Yorks hetaste nattklubb – Truth. När framgången växer, växer även Ghosts planer på att bygga ett imperium. Det finns bara ett problem: vid sidan av den framgångsrika nattklubben driver han stadens största illegala drognätverk. Till slut blir det svårt att kombinera, han bestämmer sig för att lämna den kriminella världen och satsa på ett lagligt liv. I rollerna ser vi Omari Hardwick, Naturi Naughton, Joseph Sikora, Lela Loren och Curtis “50 Cent” Jackson.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners