HIS DARK MATERIALS bland på HBO Nordics höstnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

HBO Nordic – The Home of Series – kickstartar en fulladdad höst med vår första norska originalserie Beforeigners som har premiär den 21 augusti med de två första avsnitten. Läs allt om Beforeigners här.

Hösten bjuder också på premiärer av Damon Lindelofs serieadaption av Watchmen, miniserien Catherine the Great med Helen Mirren i titelrollen och den nya fantasy-dramaserien His Dark Materials, baserad på den bästsäljande trilogin av Philip Pullman.

Under de kommande månaderna ser vi också den tredje och avslutande säsongen av David Simons The Deuce och den sjätte och sista säsongen av HBO:s komediserie Silicon Valley.

Läs mer om de kommande nyheterna här nedan och glöm inte att titta på trailern som innehåller flera av de kommande titlarna som har premiär hösten 2019 – och en liten tjuvtitt på 2020.

Beforeigners
Premiär 21 augusti
Ett okänt fenomen inträffar världen över. Kraftiga ljusblixtar visar sig i havet och människor från tidigare tidsåldrar kommer till nutiden. Det är människor från tre olika tidsepoker: stenåldern, vikingatiden och sent 1800-tal. Ingen förstår hur detta är möjligt och människorna från forntiden, som kallas beforeigners, har inget minne av händelserna. Bara en sak är säker: de fortsätter att komma och det finns ingen väg tillbaka. I huvudrollerna ser vi Nicolai Cleve Broch och Krista Kosonen. Beforeigners är skapad av Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin (Lilyhammer) och Jens Lien har regisserat.
Se trailern till Beforeigners här.

The Deuce
Säsong 3 har premiär 10 september
The Deuce är skapad av HBO-veteranen David Simon (The Wire) och George Pelecanos. Serien handlar om porrbranschens etablering i New York från tidigt 70-tal fram till mitten av 80-talet. Den tredje säsongen tar oss tillbaka till 1985, när VHS har tagit över biofilm som det primära mediet för porrindustrin. Samtidigt bryter AIDS-epidemin ut, vilket får våldsamma konsekvenser för industrin. Den stjärntäta casten frontas av Maggie Gyllenhaal och James Franco.
Se trailern till The Deuce här.

Silicon Valley
Säsong 6 har premiär 28 oktober
HBO:s komediserie är tillbaka i oktober med den sjätte och sista säsongen. Den Emmybelönade och Golden Globe-nominerade serien skapad av Mike Judge och Alec Berg utforskar med humor det moderna epicentret av IT-guldruschen, där de människor som är mest kvalificerade för att lyckas är de minst kapabla att hantera framgång. Bland rollerna ser vi Thomas Middleditch, Zach Woods, Kumail Nanjiani, Martin Starr, Amanda Crew, Jimmy O. Yang, Suzanne Cryer, Matt Ross och Josh Brener.
Se trailer till Silicon Valley här.

Watchmen
Premiär oktober 2019
Watchmen utspelar sig i en alternativ värld där maskerade medborgargarden behandlas som laglösa. Emmyvinnaren Damon Lindelofs (Lost, The Leftovers) serieadaption av Watchmen hyllar nostalgin från den banbrytande originalhistorien, samtidigt som den bryter ny mark. Nicole Kassell regisserar pilotavsnittet från ett manus skrivet av Lindelof. Oscarsvinnaren Regina King har huvudrollen som Angela Abar, en kvinna med två olika identiteter; en som ledande polis i Tulsa och en annan som hustru och mamma till tre barn. I den stjärntäta ensemblen ser vi också Jeremy Irons och Don Johnson.
Se trailern till Watchmen här.

Catherine the Great
Premiär hösten 2019
Catherine the Great, en samproduktion mellan HBO och SKY, är en miniserie som utspelar sig i en turbulent tid i Ryssland där kejsarinnan Katarina II utövade total makt under en stor del av 1700-talet. Serien följer slutet av kejsarinnans – gestaltad av Helen Mirren – regeringstid, en period då hon också hade en passionerad affär med Grigorij Potemkin (Jason Clarke). Mitt i skandaler, intriger och enorma konflikter utvecklar de en unik och hängiven relation, de övervinner sina motståndare och tillsammans fungerar de som arkitekter av det kommande Ryssland. Helen Mirren är exekutiv producent av serien.
Se trailern till Catherine the Great här.

His Dark Materials
Premiär hösten 2019
His Dark Materials är baserad på Philip Pullmans prisbelönta trilogi, ansedd som ett modernt mästerverk inom fantasy-fiktion. Serien följer Lyra (Dafne Keen, Logan), en vanlig men modig ung flicka från en annan värld. När hon söker efter sin kidnappade vän avslöjas en grupp med stulna barn vilket väcker en strävan av att förstå ett mystiskt fenomen som kallas Stoft. I rollerna ser vi bland andra Ruth Wilson (The Affair), Lin-Manuel Miranda (Hamilton), James McAvoy (Atonement), Clarke Peters (The Wire), James Cosmo, Anne-Marie Duff, Will Keen och Ariyon Bakare.
Se trailern till His Dark Materials här.

Fler premiärer i höst
In the Shadow of the Towers – HBO-dokumentär – 12/9
What Happened on September 11 – HBO-dokumentär – 12/9
Temple, säsong 1 tillgänglig 13/9
Buzz – HBO-dokumentär – 25/9
How Far the Stars – HBO-dokumentär – 26/9
Mrs. Fletcher – ny HBO-komediserie – 28/10
Very Ralph – HBO-dokumentär – 13/11

Fler återkommande serier i höst
Mayans M.C., säsong 2 – 4/9
Into the Badlands, säsong 3B – 5/9
Mr Inbetween, säsong 2 – 13/9
Room 104, säsong 3 – 14/9
Kidding, säsong 2 – 4/11
Vikings, sjätte och sista säsongen – i höst
Britannia, säsong 2 – i höst

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners