BILLIE AUGUST regisserar Karen Blixen-filmen Pakten

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Guldpalmbelönade regissören Bille August ska regissera den danska filmen Pakten, ett psykologiskt drama om relationen mellan författaren Karen Blixen och den unga poeten Thorkild Bjørnvig. Manuset är skrivet av Christian Torpen och är baserad på Thorkild Bjørnvigs självbiografiska bok med samma namn. Pakten kommer produceras av SF Studios och Motor med Jesper Morthorst som producent. Filmen beräknas ha premiär i början av 2021.

Thorkild Bjørnvig träffade Karen Blixen första gången 1948 – han var 30, hon var 63 – och de skapade ett speciellt band. Ett band som i slutändan blev en hemlig pakt. Bjørnvig var en ung, känslig och lättpåverkad poet med fru och barn. Blixen var en kvinna före sin tid.

Blixen och Bjørnvig hade lovat varandra att berätta för världen om sin pakt först när en av dem var död. Tolv år efter Blixens död publicerade Bjørnvig boken Pakten om hans och Blixens speciella och turbulenta relation.

”Pakten är ett relationsdrama om den eviga berättelsen om förförelse och att vilja bli förförd, om konsten att manipulera, om skuld och oskyldighet, om en mycket ovanlig vänskap mellan två djupt begåvade människor och ett förhållande som utvecklas till ett ödesmättat band. En dramatisk berättelse om en farlig pakt och om de ohanterliga konsekvenserna av ett oundvikligt beroendeförhållande. En spännande koppling mellan två av Danmarks största personligheter”, säger regissör Bille August.

Den internationellt erkända regissören Bille August har blivit belönad med Guldpalmen för hans filmer Pelle erövraren (1987) och Den goda viljan (1991). Under senare tid har han regisserat SF Studios produktionerna Stilla hjärta (2014) och Balladen om Marie Krøyer (2012).

Pakten kommer att produceras av SF Studios och produktionsbolaget MOTOR, grundat av producenten Jesper Morthorst och manusförfattaren Christian Torpe.

Nordisk distribution och internationell försäljning kommer att hanteras av SF Studios.

© SF Studios

print

Våra samarbetspartners