HORIZON LINE – SF Studios internationella storsatsning har världspremiär den 6 november

Klicka på bilden, för att se hela bilden

SF Studios första engelskspråkiga långfilm Horizon Line går upp på bio i Sverige den 6 november i samband med att filmen har världspremiär. Filmen har samtidigt biopremiär i Storbritannien och Benelux följt av Finland, Norge och övriga europeiska marknader i slutet på året. Den nya trailern släpps idag. Filmen utspelar sig på Mauritius och huvudrollerna spelas av de internationella filmstjärnorna Allison Williams (Get Out, Girls) och Alexander Dreymon (The Last Kingdom). Regissör är prisbelönte svenske Mikael Marcimain (Call Girl, Gentlemen, Lasermannen). Horizon Line har sålts till hela världen och kommer släppas i USA i början av 2021.

Horizon Line är den första filmen i SF Studios satsning att, utöver nordisk produktion av film och TV-serier, producera engelskspråkiga filmer för en internationell marknad med nordisk talang. Filmen, med en budget på 200 Mkr, är utvecklad, producerad och finansierad av SF Studios med producent Fredrik Wikström Nicastro (Borg, Snabba Cash) i spetsen. Fredrik leder också den internationella expansionen för SF Studios för vilken bolaget sedan en tid tillbaka också har etablerat ett Londonkontor.

-Att producera film som framförallt vänder sig till en internationell publik är inget nytt för SF Studios. När SF Studios började producera film för över 100 år sedan spelades stumfilm in för en global publik. Nu har vi återigen siktet inställt på att göra kommersiella filmer för en internationell marknad och Horizon Line är först ut. Målet är att värdefulla nordiska historier och talanger inte bara ska exporteras till Hollywood, utan att vi istället kan skapa nya arbetstillfällen för dem här hemma genom att producera internationella satsningar som når en världspublik, säger Fredrik Wikström Nicastro, SVP International Production för SF Studios.

Horizon Line är en actionladdad thriller om ett före detta kärlekspar som återses på en resa i samband med en väns bröllop på en tropisk ö i Indiska oceanen. I ett litet flygplan på väg till bröllopet drabbas piloten plötsligt av en hjärtattack och dör. Ensamma och vilsna mitt över havet tvingas de ta över planet och försöka landa innan bränslet tar slut.

-Det har varit en spännande resa att göra en underhållande popcornfilm i Hollywoodformat med SF Studios. Vi har skapat en lättsam och actionladdad överlevnadsthriller i tropisk miljö, med namnkunniga amerikanska skådespelare, som utmanar sin flygrädsla och som vi hoppas ska locka en stor ung publik i många länder. Som regissör är jag tacksam för möjligheten att testa en för mig ny genre och skapa film för internationell publik, säger Mikael Marcimain, regissör.

Regissören Mikael Marcimain har tidigare gjort uppmärksammade filmer och TV-serier såsom Call Girl, Gentlemen, Lasermannen och Upp till kamp. För Call Girl vann Marcimain den internationella kritikerorganisationen FIPRESCIs debutantpris på filmfestivalen i Toronto 2012 och den nominerades till nio Guldbaggar varav den vann tre.

Den amerikanska skådespelerskan Allison Williams är mest känd för sin hyllade rolltolkning i Jordan Peele’s Oscar vinnande skräckfilm Get Out från 2017 och hennes roll som Marnie Michaels i HBO dramakomediserie Girls. Tyskfödde Alexander Dreymon fick sitt stora genombrott i Netflix-serien The Last Kingdom. Han har även haft roller i den Emmy-belönade serien American Horror Story: Coven, samt i filmdramat Resistance som utspelar sig under andra världskriget.

Horizon Line spelades in på Mauritius i Indiska Oceanen, i Dublin på Irland samt i berömda Pinewood Studios utanför London under 2019. Filmmanus är skrivet av Josh Campbell och Matt Stuecken, tidigare mest kända för sitt manus till storsuccén 10 Cloverfield Lane, en science fiction-thriller från 2016.

SF Studios kommer att distribuera filmen i Norden och STX Entertainment, som står bakom succéfilmer såsom Hustlers, Greenland, The Upside, Bad Moms, Home Again-Kärleken flyttar in och Second Act, hanterar distribution i Storbritannien och USA samt internationell försäljning.

Kommande internationella filmer som SF Studios håller på att utveckla är en amerikansk version på den Oscarsnominerade bok- och filmsuccén En man som heter Ove (A Man Called Ove) med Tom Hanks i huvudrollen, thrillern Don’t Move och I am Victor som är baserad på en bok av den framgångsrika norska kriminalförfattaren Jo Nesbø, med Baltasar Kormakur (Everest) som regissör.

© SF Studios

print

Våra samarbetspartners