ANATHEMA har sajnat med Mascot Label Group

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mascot Label Group är glada att avisera att man skrivit kontrakt med Anathema på Science Museum I London inför deras gig på Space Rocks I samma stad den 21 september.

Det prisbelönta mästarna av alternativrock har get ut elva studioalbum med orädd och kompromisslös skönhet. Ända sedan de debuterade med Serenades 1993 har de trotsigt vägrat att låsas in i något fack och har ständigt utvecklats hela vägen fram till deras senaste studioalbum det konceptuella mästerverket The Optimist (2017) som innehåller bandets mörkaste och mest utmanande musik de någonsin. De har även givit ut ett flertal live- och samlingsalbum.

Bandet består utav bröderna Daniel (sång, gitarr och keyboards) och Vincent Cavanagh (gitarr, keyboards, sång) samt John Douglas (slagverk), Lee Douglas (sång) och Daniel Cardoso (trummor) som 2020 kommer att gå in i studion för att jobba med ett nytt album.

Bandet kommer att göra en unik spelning på Space Rock, Indigo på O2 i London lördagen den 21 september som fått namnet The Space Between Us. De kommer då använda sig av unika visuella effekter utvecklade av European Space Agency (ESA) och i ett samarbete med multimediaartisten Kristina Pulejkova. En musikalisk och visuell extravaganza utlovas. Bandet får hjälp på scen utav bland andra Tim Peake (ESA astronaut), Shahrzad Timman (Robottekniker), Suzie Imber (solsystemutforskare) och Lucy Hawking (författare) med musik utav Anathema, Amplifier, Voyager och Anna Phoebe.

För att uppmärksamma detta tog sig bandet till Science Musieum i London för att skriva på kontraktet med Mascot Label Groups CEO Ed van Zijl framför ESAs Structual Thermal modell av BepiColombi som just nu befinner sig på en sju år lång resa till Merkurius. En resa som är en av de mest krävande rymdfärderna som någonsin gjorts. Du kan få reda på mer om BepiColombo och Science Museumsutställning här.

Så här säger Ed van Zijl om att knyta bandet till bolaget: “De är ett av de mest innovativa brittiska rockbanden någonsin! Genom åren har de kunnat utvecklas musikaliskt och artistiskt på ett naturligt sätt in i framtiden vilket få band har styrkan att genomföra. Jag är väldigt exalterad att bandet nu sällar sig till MLG-familjen och tar nya kliv framåt tillsammans med oss.”

Bandets manager Andy Farrow på Northern Music Company säger så här: “Efter nio år och fyra album med Kscope, som jag personligen vill tacka för sitt utmärkta arbete, fick bandet en hel del erbjudande från andra skivbolag och jag valde ut några stycken att föra vidare diskussioner med. Bland dem fans Ed och hans medarbetare på Mascot och jag förstod att de har en uppfriskande syn på hur man ger ut plattor och bygger artister. Jag har tidigare träffat folk från Storbritannien, Nederländerna och USA då de var intresserade av andra artister knutna till oss och jag minns att jag blev väldigt imponerade av dem och är därför väldigt glad att få arbeta med dem inför Anathemas nya platta som kommer att ges ut 2020.

Danny Cavanaugh tillägger: “Vi tycker alla att det är enormt spännande att skriva på för Mascot Label Group. Detta är början på ett nytt äventyr för oss och vi ser frame mot ett fantastiskt samarbet med Mascot de kommande åren. Jag vill speciellt hylla Kscope för deras fantastiska stöd och hårda arbete i mer än tio år. De har varit en stor del av våra liv och jag vill tacka deras fina personal. Naturligtvis är vi också tacksamma mot Andy Farrow, Jasper på Northern Music Company för fantastiskt management och för att ha guidat oss genom åren. Sist men inte minst tack till alla fans för utan vilket inget av detta vore möjligt.”

Vincent Cavanagh säger så här om att skriva på för MLG: “Jag vill tacka alla på Kscope som vi haft glädjen att jobba med de sista nio åren. De gav oss alla total kreativ frihet och stöttade oss i allt vi företog oss. De är fantastiska människor och roliga att jobba med. Jag ser frame mot nya äventyr med alla på Mascot.”

© Mascot 2019-08-29

print

Våra samarbetspartners