TRIGGERFINGER – EUROPAS BÄST BEVARADE HEMLIGHET

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mascot Label Group är glada att få meddela att det belgiska bandet Triggerfinger ha skrivit på för Mascot Records. Etta v belgiens bästa gitarrbaserade band blir nu en del av MLGs familj som även består av artister som Joe Bonamssa, Black Stone Cherry, Ayreon, Beth Hart, Monster Truck och Bootsy Collins. Triggerfinger är i slutskedet av arbetet med uppföljaren till deras mycket framgångsrika platta By Absence Of The Sun. Plattan beräknas släppas i slutet av 2017 då de även kommer att starta en omfattande Europa-turne med start i Antwerpen.

För dig som aldrig hört talas om Triggerfinger: tänk dig tre välklädda män i kostym med Motörheads framfusighet, Marc Bolans groves och Chuck Berrys driv. Resultatet? En väloljad riffmaskinoch Europas bäst bevarade hemlighet. Många vill låta som dem och många vill vara lika coola. Triggerfinger har gått den hårda vägen genom år av turnerande och gigs på klubbar, pubar, syltor och festivaler där de utvecklat sitt våldsamma, unika och råa sound.

Bandet består av gitarristen och sångaren Ruben Block, basisten Monsieur Paul samt trummisen Mario Grossens. De har spelat tillsammans sen 1998. Efter att ha släppt de tre plattorna Triggerfinger (2004), What Grabs Ya? (2008) och All This Dancin’ Around (2010) fick de oväntad uppmärksamhet med deras live-cover på Lykke Lis I Follow Rivers som blev en viral succé och listetta i Belgien, Nederländerna, Österrike och Polen 2012. Därefter tog försäljningen av nya albumet By Absence Of The Sun fart och blev listetta och sålde guld i Belgien och Nederländerna 2014. Den Nederländska pressen skrev uppskattande att Triggerfinger har förmågan att få den mest stökigaste låt att svänga. Det var något som Mascot Label Groups ägare Ed van Zijl gillade: “Triggerfinger är otroligt bra både på scen och på platta. Dom är elaka och stenhårda med ett unikt framförande. De förtjänar att upptäckas internationellt och jag är övertygad om att vi kan åstadkomma det med vår hängivenhet. Vi är otroligt glada att få välkomna Triggerfinger till Mascot-familjen.”

Triggerfinger har gjort närmare 200 gig i Europa, Japan och Kanada sedan de släppte By Absence Of The Sun. De har spelat på festivaler som Pinkpop (där de ersatte Foo Fighters efter att Dave Grohl brutit benet), Lowlands, Rock Werchter, Pukkelpop, Sziget och Hellfest (där trummisen Mario utsågs till festivalens bästa). De har även agerat förband åt the Rolling Stones, Muse, Deep Purple, Die Toten Hosen, Red Hot Chili Peppers, Big Sugar och Thin Lizzy. Men det är inte bara musikvärlden som charmats av de belgiska herrarna. De har även charmat publiken på prestigefyllda Roland Garros tennisturnering och tungviktsmatchen mellan Wladimir Klitschko och Tony Thompson.

För Triggerfinger kommer resten av året ägnas åt nya plattan som släpps på Mascot Records senare i år. “Vi är verkligen glada och exalterade över vårt avtal med Mascot,” säger Ruben Block. “Mascot har ett stort internationellt nätverk som är otroligt effektivt. Dessutom koncentrerar de sig inte enbart på albumförsäljning utan satsar mycket på spelningar inom och utom Europa.”

Ytterligare information om Fingertriggers kommande album och turné aviseras inom kort.

Vad pressen sagt om Triggerfinger:
‘You see, Triggerfinger are probably Europe’s best kept secret.’ [Rock ‘N’ Load]
‘What you get here is rock. Hard, heavy, and yes, loud. What you don’t get are too many surprises (…) huge, sludgy riffs stamping noisily in classic-rock’s concrete boots.’ [Reflections of Darkness]
‘The energy levels were lifted instantly in the room as soon as the set started. Their live performance excellence, mastery in tension building, showmanship and experience shined as a blazing fire and we were hypnotized.’ [RAMzine]
‘Triggerfinger, is fairly raw. Raw as in awesome. Raw as in fat guitar with sizzling lines that jump out of the speakers at you being pushed forth with that solid bass rock solid drum kit (…) this album is killer, their other albums are killer, their YouTube videos are killer. This band is killer.’ [Chronicles of Time]
‘This was a pure rock and roll gig in every sense, amazing musicians, great songs, strong personalities and enough fire in their belly to give them the edge over similar bands in their field.’ [Entertainment Focus]
‘Triggerfinger were explosive, and one of the most unique I’ve-no-idea-how-to-categorise-it-but-it’s-definitely-rock-related-anyway bands I’ve come across in a while. If Muse donned suits, hired a cross between Buddy Rich and this guy on drums, and played furious rock’n’roll with plenty of odd-time sections, they would be…well…a completely different band. One called Triggerfinger.’ [The Musical Melting Pot]
‘Triggerfinger epitomizes what rock is all about. Loud guitars, epic drums and an oh-so-sweet and sexy performance.’ [Front Stage Music]
‘Triggerfinger is a very different beast. A quirky alt-rock creation that fits with the look. Odd, daring, risk-taking pop rock that has a personality all of its own. Existing in a Wonderland where handclappy guitar pop gambols hand in hand with pulsing, atmospheric whispered menace across fields of multi-hued fuzzy rocking curveballs.’ [The Midlands Rock]

Turnédatum (fler datum tillkommer)
12 maj Harley-Davidson Euro Festival, Grimaud, FR – Med The Pretenders, Chris Slade, The Picturebooks & Mat Bastard
23 juni Download Festival, Madrid, SP – Med System of a Down, Mastodon, The Cult, Opeth, m fl.
18 aug Open Air Gampel, Gampel, TJ – Med Die Toten Hosen, Wolfmother, Seasick Steve, The Pretty Reckless m fl.
25 aug Rock For Churchill, Vroutek, TJ, Med Irie Révoltés, Ky-Mani Marley, Tata Bojs, J.A.R. m fl.
2 sep Tuckerville, Enschede, NL – Med The Common Linnets, Racoon, Douwe Bob, Daniel Romano m fl.
18 nov Helldorado, Eindhoven, NL – Med Orange Goblin, Birth of Joy, Tigre Blanco m fl.

Följ Triggerfinger online
Hemsida
Twitter
Facebook
Youtube

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners