SHAZAM! bland Twentieth Century Fox Home Entertainment augustinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FILM

Shazam!
Släpps på DVD & Blu-ray & 4K UHD 12/8
Billy Batson (Asher Angel) är en cool 14-åring som har den magiska egenskapen att kunna förvandlas till den vuxne superhjälten Shazam! (Zachary Levi) bara genom att säga ett enda ord. Hans nyvunna krafter sätts snart på prov när han kommer på kant med den ondskefulle Dr. Thaddeus Sivana (Mark Strong).
Extramaterial DVD: Supercharged Featurette Who Is Shazam? Explore the history of Shazam! from his comic book origins to his depictions on the big and small screens. Find out what sets Shazam! apart from other Super Heroes!
Extramaterial Blu-ray & 4K UHD:
More Than 90 Minutes of Supercharged Special Features Including: An Exclusive Motion Comic SUPERHERO HOOKY • Alternate Opening and Ending • Deleted Scenes • Gag Reel • Audition Footage • On Set with Zachary Levi • Shazam!’s Backstory

The Kid Who Would Be King
Släpps för digitalt köp 12/8, på VOD 26/8
Old school-magi möter den moderna världen när 12-årige Alex snubblar på det mytiska svärdet Excalibur. Han förenar sina vänner och fiender och gör dem till sina riddare som hjälper den legendariske trollkarlen Merlin i kampen mot den onda häxan Morgana. Tillsammans måste de rädda mänskligheten och besegra Morganas armé av övernaturliga krigare. I rollerna: Louis Ashbourne Serkis, Denise Gough, Dean Chaumoo, Patrick Stewart m fl. Regi: Joe Cornish.

Jurtjyrkogården
Originaltitel: Pet Sematary
Släpps på DVD, Blu-ray Steelbook, Blu-ray & 4K UHD 19/8
Baserad på skräckmästaren Stephen Kings klassiska bok med samma titel. Familjen Creed flyttar från Boston till Maines landsort och upptäcker en gammal begravningsplats som ligger gömd i skogen bakom deras nya hem. När en ofattbar tragedi slår till och begravningsplatsens krafter påverkar den plågade fadern, startar en kedja av händelser med fasansfulla följder. Ibland är döden bättre. I rollerna: Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz m fl.
Extramaterial DVD: Alternate Ending – Deleted and Extended Scenes
Extramaterial Blu-ray: Alternate ending – Deleted / Extended scenes – Night terrors – Over 90 minutes of Bonus Content

Drömparken
Originaltitel: Wonder Park
Släpps på DVD & Blu-ray 26/8
June, en liten flicka med stor fantasi, gör en otrolig upptäckt – nöjesparken hon alltid drömt om har kommit till liv. Där finns världens häftigaste berg-och-dalbanor, talande djur och oändlig spänning. Men när problemen hopar sig beger sig June och hennes brokiga skara fluffiga vänner i väg på en oförglömlig resa för att rädda nöjesparkens framtid. Wonder Park bjuder på massor av skratt och är ett fartfyllt filmäventyr som hela familjen kommer att älska.
Extramaterial Blu-ray: Sing along with June • How to draw Boomer and the Wonder Chimps, Gus the yodelling beaver and more!

TV

The Alienist
Släpps på DVD 19/8
The Alienist bygger på en internationell bästsäljare av Caleb Carr och är en psykologisk thriller som utspelar sig i New York 1896, under stadens glansdagar. En seriemördare härjar och kriminalpsykologen – också kallad ”alienist” – dr Laszlo Kreizler försöker lösa fallet tillsammans med tidningsillustratören John Moore och den unga sekreteraren Sara Howard. Med psykologiska och kriminaltekniska metoder tar den udda trion upp jakten på en av New Yorks första seriemördare. I rollerna: Daniel Brühl, Dakota Fanning, Luke Evans, Robert Wisdom, Brian Geraghty m fl.
“The Alienist review – a winningly grotesque and deliciously macabre period caper” – The Telegraph

Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles
Släpps på DVD & Blu-ray 26/8
När en ny fiende dyker upp i Gotham City och börjar stjäla experimentell teknologi kopplas Batman in på fallet. Men det gör också ett gäng krigarninjor: Teenage Mutant Ninja Turtles! Med Leonardo i spetsen hamnar dessa maskerade, kampsportsutövande bröder – smarta Donatello, orädde Raphael och vitsige Michelangelo – på kollisionskurs med Dark Knight.
Extramaterial DVD: A Sneak Peek At Dc Universe’s Next Animated Movie: Batman: Hush
Extramaterial Blu-ray: Cowabunga Batman! When Comic Book Worlds Collide • Fight Night In Gotham • A Sneak Peek At Dc Universe’s Next Animated Movie: Batman: Hush

Mayans M.C.
Släpps på DVD 26/8
Mayans M.C. är en spinoff på Kurt Sutters prisbelönta serie Sons of Anarchy. Jax Teller-eran är över och Ezekiel ”EZ” Reyes har nyligen släppts ut ur fängelset och gått med i Mayans M.C. på gränsen mellan Kalifornien och Mexiko. Nu måste EZ hitta sin nya identitet i en stad där han tidigare levt ett framgångsrikt liv med lyckan inom räckhåll. I rollerna: JD Pardo, Clayton Cardenas & Sarah Bolger.
Extramaterial: The Creation of Mayans M.C. • Hit the Ground Roaring • Customizing the Mayans’ Signature Bikes • Meet the Brotherhood • Mayans Organizational Structure • Latin Pride • Art Saves

PAW Patrol säsong 4 / volym 8
Släpps på DVD 26/8
Välkommen till Äventyrsbukten! Om någonting har gått snett, kommer PAW Patrol och löser allting lätt! Inget jobb är för stort för polisvalpen Chase, brandmannen Marshall, byggaren Rubble, piloten Skye, dykaren Zuma, återvinnaren Rocky och snöröjaren Everest. Följ med på deras många spännande räddningsuppdrag i Äventyrsbukten!

HAVSPATRULLEN & ANDRA ÄVENTYR
Havspatrullen måste rädda Carlos och Tracker som har blivit strandsatta på en öde ö i sökandet efter en begravd skatt. Kan det vara en pirat med magiska krafter som gömt undan skatten?
Alla talar svenska

Ett fyrfaldigt ”voff” för Scooby-Doo som fyller 50 år!
Fred Silverman, programchef på CBS, har i mitten av 60-talet köpt in en tecknad TV-serie om ett popband som heter The Archies. Serien började sändas 1968. Skaparna av The Archies var William Hanna och Joseph Barbera som även hittade på Tom & Jerry på 40-talet.
1969 kontaktade Fred Silverman Hanna och Barbera. Silverman sa att han behövde en ny tecknad serie till lördagsmorgnarna. Han vill att det ska handla om ett popband (precis som The Archies) som löser spökmysterier mellan sina spelningar.
De två serieskaparna utvecklade en idé om fyra ungdomar som spelade i ett band. I bandet fanns även en hund som spelade bongotrummor. Hunden hette Too Much. Hanna och Barbera kallade serien och bandet för ”Mysterious Five”.
De presenterade idén för Silverman som genast fattade tycke för idén och upplägget. Men han gillade inte namnet. Han vill byta ut ”Mysterious Five” mot ”Who’s S-S-Scared”. Och eftersom Fred Silverman var programchef på CBS så blev det så.
Silverman i sin tur presenterade ”Who’s S-S-Scared” för CBS högsta chef Frank Stanton.
Stanton tyckte hela upplägget med spökmysterier och titeln ”Who’s S-S-Scared” lät alldeles för läskigt för barn att se på på lördagsmorgnarna. Så Stanton sa Nej.
Nu fick Silverman panik. Nu hade han helt plötsligt ingen ny tecknad serie för lördagsmorgnarna. Så han gick tillbaka till Hanna och Barbera.
De började ändra i upplägget av serien. De lyfte fram det komiska istället för det läskiga. De tog bort att det var ett rockband, det fick helt enkelt bara vara fyra ungdomar och en hund. Och fokus las på karaktären Shaggy och hunden Too Much.
Silverman gillade ändringarna – mer komedi och mindre läskiga inslag – men han gillade inte hundens namn.
En dag när han hade radion på i bakgrunden på kontoret hörde han Frank Sinatras ”Strangers in the Night”. Den sista strofen i den låten är ”Dooby dooby doo”. Silverman slängde sig på telefonen och ringde exalterat upp Hanna och Barbera och sa att han kommit på hunden Too Muchs nya namn. Hunden ska heta Scooby Doo.
Och av bara farten döptes serien om till ”Scooby Doo – Where Are You”.
Glad och uppspelt gick Silverman tillbaka till CBS högsta chef Frank Stanton och presenterade den modifierade idén.
Nu gillade Frank Stanton vad han hörde och såg. Han sa ”Yes, great” och gav klartecken till att Scooby Doo skulle blir CBS nya tecknade tv-serie på lördagsmorgnarna.
Den 13 september 1969 hade “Scooby Doo – Where Are You” premiär på CBS.
Resten är TV- och hundhistoria.

Scooby-Doo: The Movie
Släpps på DVD 26/8
När erbjudandet om att lösa ett fall på nöjesfältet Spooky Island kommer, packar gänget sina väskor och hoppas på att få njuta av nöjesparkens korvkiosker. Ganska snart inser de forna medlemmarna i Mysteriegänget att de måste komma över allt gammalt groll. Här handlar det inte bara om att avslöja någon brottsling i spökkostym, nu handlar det om att rädda världen.

Scooby-Doo: Monstren är lösa
Originaltitel: Scooby Doo: Monsters Unleashed
Släpps på DVD 26/8
Favorithunden Scooby-Doo och hans vänner i Mysteriegänget är tillbaka i ännu ett datoranimerat äventyr. Filmens skurk försöker skapa kaos i Coolsville med hjälp av en monstermaskin. Medan gänget febrilt försöker lösa problemen och fånga skurken följs de hack i häl av den outtröttliga reportern Heather Jasper-Howe och museiintendent Wisley. I bakgrunden lurar förutom Svarte Riddaren och Voltspöket även elakingen Jeremiah Wickles.

Scooby-Doo: The Movie & Monstren är lösa – Filmsamling
Originaltitel: Scooby-Doo: The Movie & Scooby-Doo: Monsters Unleashed movie collection
Släpps på DVD 26/8
Mysteriegänget återförenas i Scooby-Doo The Movie för att undersöka vad som ligger bakom de skumma händelserna på nöjesfältet Spooky Island.
I Scooby-Doo: Monstren är lösa plågas Coolsville av monster som våra hjältar trodde att de besegrat för längesen – men nu är de vidriga varelserna tillbaka. Ladda för kusligt kul och mysiga rysningar!

Nyheter på Blu-ray

A Star is Born Encore
Släpps på Blu-ray 19/8
Nominated for 8 Academy Awards and the winner for Best Original Song “Shallow”, A Star Is Born returns with an extended cut.
I denna nyinspelning av den tragiska kärlekshistorien spelar Bradley Cooper Jackson Maine, en erfaren musiker som upptäcker – och förälskar sig i – artisten Ally (Lady Gaga) som kämpar med sin karriär. Jackson hjälper henne in i rampljuset och Allys karriär tar fart, men deras privata förhållande riskerar att spricka då Jackson har sina egna inre demoner att kämpa mot.
Extramaterial: A Star Is Born Encore includes nearly 12 minutes of extended music performances, intimate jam sessions with Jackson and Ally, and all-new scenes. Including Encore and Theatrical version of the film.

© Twentieth Century Fox

print

Våra samarbetspartners