LUCY IN THE SKY bland Twentieth Century Fox Home Entertainments aprilnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FILM

Roma
Släpps på DVD & Blu-ray 6/4
With his eighth and most personal film, Alfonso Cuarón recreated the early-1970s Mexico City of his childhood, narrating a tumultuous period in the life of a middle-class family through the experiences of Cleo (Yalitza Aparicio, in a revelatory screen debut), the indigenous domestic worker who keeps the household running. Charged with the care of four small children abandoned by their father, Cleo tends to the family even as her own life is shaken by personal and political upheavals.
Written, directed, shot, and coedited by Cuarón, Roma is a labor of love with few parallels in the history of cinema, deploying monumental black-and-white cinematography, an immersive soundtrack, and a mixture of professional and nonprofessional performances to shape its author’s memories into a world of enveloping texture, and to pay tribute to the woman who nurtured him. I rollerna: Yalitza Aparicio, Marina de Tavir, Diego Cortina Autrey m fl.
Director-Approved Two-DVD Special Edition Features: 4K digital master, supervised by director Alfonso Cuarón
Director-Approved Blu-ray Special Edition Features: 4K digital master, supervised by director Alfonso Cuarón, with Dolby Atmos soundtrack
Extramaterial DVD & Blu-ray: Road to “Roma,” a new documentary about the making of the fi lm, featuring behind-the-scenes footage and an interview with Cuarón · Snapshots from the Set, a new documentary featuring actors Yalitza Aparicio and Marina de Tavira, producers Gabriela Rodríguez and Nicolás Celis, production designer Eugenio Caballero, casting director Luis Rosales, executive producer David Linde, and others · New documentaries about the fi lm’s sound and postproduction processes, featuring Cuarón; Sergio Diaz, Skip Lievsay, and Craig Henighan from the postproduction sound team; editor Adam Gough; postproduction supervisor Carlos Morales; and fi nishing artist Steven J. Scott · New documentary about the film’s ambitious theatrical campaign and social impact in Mexico, featuring Celis and Rodríguez · Trailers · Alternate French subtitles and Spanish SDH · PLUS: Essays by novelist Valeria Luiselli and historian Enrique Krauze

Lucy in the Sky
Släpps för digitalt köp 20/4 & på VOD 11/5
Efter att toppastronauten Lucy Cola får en eftertraktad plats på ett NASA-uppdrag överväldigas hon av den närmast utomkroppsliga upplevelsen av att vara i rymden och när hon återvänder till jorden känns vardagen alltför tom. Snart dras hon in i ett triangeldrama som hotar både hennes karriär och hennes förnuft. I rollerna: Natalie Portman, Jon Hamm m fl.

Western Stars
Släpps på DVD & Blu-ray 20/4
Bruce Springsteen väcker sitt senaste studioalbum, Western Stars, till liv och framför samtliga 13 låtar uppbackad av både band och orkester. Filmen rör sig i gränslandet mellan musikdokumentär och biografi och kombinerar gamla filmklipp med scener från den amerikanska västern som berättar en historia om kärlek, saknad, familjeband och den eviga längtan efter frihet.

TV

Snatchers
Släpps på DVD & Blu-ray 6/4
Sara är äntligen med i skolans coola tjejgäng, tack vare hennes snygga men korkade kille Skyler. Men Skyler drog på sig ett utomjordiskt virus under sommarlovet, och efter en enda natt ihop upptäcker Sara att hon är gravid … i nionde månaden. Med en utomjording.
Extramaterial DVD & Blu-ray: The birth of Snatchers: A behind-the-scenes look • Unexpected: The Snatchers blooper reel • Commentary with the creators of Snatchers

PAW Patrol säsong 5 / volym 4
Släpps på DVD 27/4
Välkommen till Äventyrsbukten! Om någonting har gått snett, kommer PAW Patrol och löser allting lätt! Inget jobb är för stort för polisvalpen Chase, brandmannen Marshall, byggaren Rubble, piloten Skye, dykaren Zuma, återvinnaren Rocky och snöröjaren Everest. Följ med på deras många spännande räddningsuppdrag i Äventyrsbukten!
DEN BORTRÖVADE HAVSPATRULLEN & ANDRA ÄVENTYR
Pariserhjulet har blivit stulet från Äventyrsbukten av piraterna Sid och Arrby. När valparna ger sig av för att hämta tillbaka hjulet kommer Sid på en ännu lömskare plan: att stjäla havs-patrollern!
Alla talar svenska.

Nytt på Blu-ray

Star Wars: Episod I – Det mörka hotet
Originaltitel: The Phantom Menace
Släpps på DVD & Blu-ray 6/4
Jedi-riddarna Obi-Wan Kenobi och Qui-Gon Jinn undsätter drottning Amidala, härskare på en fredlig planet som invaderats av Handelsfederationens arméer. Under flykten träffar de nioårige Anakin Skywalker, ett underbarn med en ovanligt stark förmåga att behärska
Kraften. I rollerna: Ewan McGregor, Liam Neeson, Natalie Portman m fl. Regi: George Lucas.
Extramaterial Blu-ray: Audio Commentary • Conversations: Doug Chiang Looks Back • Discoveries From Inside: Models & Miniatures • George Lucas On The Digital Revolution • Making-of-Collection

Star Wars: Episod II – Klonerna anfaller
Originaltitel: Attack of the Clones
Släpps på DVD & Blu-ray 6/4
När Jedi-lärlingen Anakin Skywalker anlitas för att skydda senator Padmé Amidala förälskar han sig i henne, och upptäcker samtidigt en mörkare sida av sig själv Obi-Wan Kenobi avslöjar en hemlig armé av klonsoldater och galaxen hotas nu av fullskaligt krig. I rollerna: Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman m fl. Regi: George Lucas.
Extramaterial Blu-ray: Audio Commentary • Conversations: Sounds In Space • Discoveries From Inside: Costumes Revealed • The Art Of Attack Of The Clones • Making-of-Collection

Star Wars: Episod III – Mörkrets hämnd
Originaltitel: Revenge of the Sith
Släpps på DVD & Blu-ray 6/4
Klonkrigen rasar i galaxen. Den ondskefulle Sithlorden Darth Sidious tar kontroll över republiken och gör Anakin Skywalker till sin mörke lärling, Darth Vader, och Obi-Wan Kenobi tvingas möta sin forne vän i en episk ljussabelduell. I rollerna: Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman m fl. Regi: George Lucas.
Extramaterial Blu-ray: Audio Commentary • Conversations: The Star Wars That Almost Was • Discoveries From Inside: Holograms & Bloopers • Making-of-Collection

Star Wars: Episod IV – Stjärnornas krig
Originaltitel: Star Wars / Star Wars – A New Hope
Släpps på DVD & Blu-ray 6/4
Den unge gårdspojken Luke Skywalker slungas rakt ut i äventyret när han fångar upp ett nödrop från den tillfångatagna prinsessan Leia och ger sig ut på det farliga uppdraget att rädda henne från Darth Vader och det ondskefulla Imperiet. I rollerna: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher m fl. Regi: George Lucas.
Extramaterial Blu-ray: Audio Commentary • Conversations: Creating A Universe • Discoveries From Inside: Weapons & The First Lightsaber • Anatomy Of A Dewback • Making-of-Collection

Star Wars: Episod V – Rymdimperiet slår tillbaka
Originaltitel: The Empire Strikes Back
Släpps på DVD & Blu-ray 6/4
Rebellerna skingras efter Rymdimperiets attack mot deras bas på isplaneten Hoth. Han Solo och prinsessan Leia jagas av Rymdimperiets styrkor samtidigt som Luke utbildas av jedimästaren Yoda. Luke duellerar mot Darth Vader och får veta den hemska sanningen om sin bakgrund. I rollerna: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher m fl. Regi: Irvin Kershner.
Extramaterial Blu-ray: Audio Commentary • Conversations: The Lost Interviews • Discoveries From Inside: Matte Paintings Unveiled • Making-of-Collection

Star Wars: Episod VI – Jedins återkomst
Originaltitel: Return of the Jedi
Släpps på DVD & Blu-ray 6/4
Rymdimperiet förbereder sig för att krossa Rebellerna med hjälp av en förbättrad Dödsstjärna och Rebellstyrkorna svarar med en massiv attack mot rymdstationen. Luke Skywalker konfronterar Darth Vader i en sista, avgörande duell. I rollerna: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher m fl. Regi: Richard Marquand
Extramaterial Blu-ray: Audio Commentary • Conversations: The Effects • Discoveries From Inside: The Sounds of Ben Burtt • Classic Creatures: Return Of The Jedi • Making-of-Collection

© Twentieth Century Fox Home Entertainment

print

Våra samarbetspartners