MY BRILLIANT FRIEND – THE STORY OF A NEW NAME: Första bilden

Klicka på bilden, för att se hela bilden

HBO och RAI FICTION-serien skapad av Saverio Costanzo, baserad på Elena Ferrantes andra bok i den bästsäljande romankvartetten.

My Brilliant Friend – The Story Of A New Name är baserad på den andra boken av Elena Ferrantes framgångsrika romankvartett. Nu har HBO och RAI FICTION släppt den första bilden från den andra delen av serien, med Margherita Mazzucco och Gaia Girace i rollerna som Elena och Lila.

Regissören Saverio Costanzo (Private, The Solitude of Prime Numbers, Hungry Heart) återkommer och kommer att regissera sex avsnitt, Alice Rohrwacher (Happy as Lazzaro, Le Meraviglie) kommer att regissera två avsnitt.

Andra delen av My Brilliant Friend tar vid precis där den första säsongen slutade. Lila och Elena är sexton år. Lila har precis gift sig men känner att hon förlorade sin egen identitet när hon tog sin mans efternamn. Elena är toppstudent, men under Lilas bröllop insåg hon att hon varken är lycklig hemma eller någon annanstans.

Under en semester i Ischia återförenas de två tonårstjejerna med deras gamla barndomsvän Nino Sarratore, som nu studerar på universitet med stora förhoppningar om framtiden. Det oväntade mötet förändrar deras relation för alltid och deras liv tar riktning in i två olika världar. Lila blir en skicklig försäljningsassistent i en elegant skoaffär i centrala Neapel som ägs av den mäktiga familjen Solara. Elena fortsätter med sina studier och är beredd på att lämna staden för att åka och studera vidare på universitetet i Pisa.

I den andra säsongen av My Brilliant Friend kommer vi att få följa tjejerna i deras ungdoms blomning och de stundtals svindlande ögonblicken på deras väg där de följer, förlorar och hittar tillbaka till varandra.

My Brilliant Friend är en HBO och RAI FICTION-serie, producerad av Lorenzo Mieli och Maria Gianani för Wildside, samt av Domenico Proacci för Fandango, i samarbete med RAI FICTION och HBO Entertainment och i samproduktion med Umedia. Berättelsen och manus är skapat av Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci och Saverio Costanzo. Paola Sorrentino och Jennifer Schuur är exekutiva producenter. Fremantle distribuerar serien internationellt i samarbete med Rai Com.

My Brilliant Friend säsong 1 i åtta avsnitt finns tillgänglig exklusivt på HBO Nordic.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners