BATWOMAN bland på HBO Nordics oktobernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I oktober är det tätt mellan premiärerna på HBO Nordic med starka serier och dokumentärer inom vitt skilda genrer, från historiskt drama, spännande sci-fi och isande skräck till värmande komedier och maskerade hjältar & hjältinnor.

Bland premiärerna ser vi miniserien Catherine the Great med Helen Mirren i huvudrollen, Damon Lindelofs serieadaption av Watchmen, nya ungdomsserien Looking for Alaska från skaparen av The O.C och Gossip Girl, Batwoman som gestaltas av Ruby Rose och Kathryn Hahn i Mrs. Fletcher.

Några favoriter som är tillbaka är sista säsongen av Silicon Valley och andra säsongen av Castle Rock.
Och mycket mer.

Babylon Berlin
Premiär 1 oktober – alla 16 avsnitt tillgängliga på premiärdagen
Babylon Berlin är ett tyskt neo-noir-brottsdrama skapad, skriven och regisserad av Tom Tykwer, Achim von Borries och Hendrik Handloegten, baserad på romaner av den tyska författaren Volker Kutscher. Serien utspelar sig i Berlin under Wirmarrepubliken år 1929. Serien följer Gereon Rath, en polisinspektör på uppdrag från Köln som kommer till Berlin för att assistera den lokala polisen i en brottshärva rörande sedlighetsbrott.

Catherine the Great
Premiär 3 oktober – alla fyra avsnitt finns tillgängliga på premiärdagen
Prisbelönade Helen Mirren (The Queen, Gosford Park, The Last Station) och Jason Clarke (First Man, Zero Dark Thirty, Mudbound) har huvudrollerna i denna dramaserie i fyra avsnitt. Serien utspelar sig under en turbulent tid i Ryssland då kejsarinnan Katarina II utövade total makt under en stor del av 1700-talet. Catherine the Great följer slutet av kejsarinnans regeringstid, en period då hon också hade en passionerad affär med Grigorij Potemkin.

1994
Säsong 3 har premiär 5 oktober
Italienska 1994 följer de två tidigare säsongerna 1992 och 1993 i en trilogi baserad på en idé av Stefano Accorsi och skapad av Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi, Stefano Sardo, med regi av Giuseppe Gagliardi. Historien utspelar sig i Rom och Milano och följer sex människors liv under en period då det politiska landskapet i landet befinner sig i stor förändring. I ledande roller ser vi Stefano Accorsi, Miriam Leone, Guido Caprino, Tea Falco, Domenico Diele, Antonio Gerard och Laura Chiatti.

Gary Gulman: The Great Depresh
HBO Comedy Special – premiär 6 oktober
Komikern och skådespelaren Gary Gulman släpper en 75-minuter lång HBO Comedy Special som tar upp psykiska hälsoproblem på ett underhållande och gripande sätt. Korta dokumentära inslag flätas in och ger insikt i Gulmans personliga erfarenhet av psykisk ohälsa. Han tacklar det svåra ämnet depression och vill genom sin relaterbara komedi behandla en fråga som påverkar så många liv.

The Walking Dead
Hela säsong 9 blir tillgänglig 7 oktober
The Walking Dead är baserad på den grafiska romanen skriven av Robert Kirkman, publicerad av Image Comics. Serien handlar om tiden efter en zombie-apokalyps och följer en grupp överlevare med polisen Rick Grimes (Andrew Lincoln) i spetsen som försöker hitta ett tryggt och säkert hem. I rollistan hittar vi också Norman Reedus, Lauran Cohen, Danai Guir, Chandler Riggs och Jeffrey Dean Morgan.

Batwoman
Premiär 8 oktober
Kate Kane, som gestaltas av Ruby Rose, planerade aldrig att bli Gothams nya beskyddare. Tre år efter att Batman spårlöst försvunnit är medborgarna i Gotham helt förtvivlade. Polismyndigheten attackeras av kriminella gäng och brotten i staden ökar ständigt. Kate återvänder till Gotham för att hjälpa sin hemstad och familj genom att axla manteln och rollen som Batwoman. Med hjälp av sin halvsyster Mary (Nicole Kang) och den listige Luke Fox (Camrus Johnson), som är son till Wayne Enterprises techguru Lucius Fox, tar Kate över rollen från sin försvunna kusin.

Supergirl
Säsong 5 har premiär 8 oktober
När Kara Zor-El var 12 år flydde hon från den dödsdömda planeten Krypton och skickades till jorden där hon togs om hand av sina fosterföräldrar och fostersyster Alex. Under deras beskydd lärde Kara sig att dölja de fenomenala krafter som hon delar med sin berömda kusin Superman, för att hålla sin identitet hemlig. Ett antal år senare lever Kara ett ganska normalt liv i National City, där hon jobbar på CatCo Media tillsammans med sin vän IT-teknikern Winn Schott och den berömda Daily Planet-fotografen James Olsen. Supergirl gestaltas av Melissa Benoist.

All American
Säsong 2 har premiär 8 oktober
När en framgångsrik amerikansk fotbollsspelare från South L.A. blir värvad och börjar spela för Beverly Hills High kolliderar framgångarna med motgångarna för två familjer från två oerhört olika världar – Crenshaw och Beverly Hills. Inspirerad av amerikanska fotbollsspelaren Spencer Paysinger och hans liv. I rollistan ser vi Daniel Ezra, Michael Evans Behling, Jordan Belfi, Bre-Z och Taye Diggs.

Legacies
Säsong 2 har premiär 11 oktober
Spinoffserien från populära The Vampire Diaries följer den 17-åriga Hope och tvillingarna Saltzman, Lizzie och Josie, som går på The Salvatore School for the Young and Gifted. Skolan ger vampyrer, häxor och varulvar möjligheten att lära sig att kontrollera sina övernaturliga förmågor och krafter. I rollisten ser vi Danielle Rose Russell, Matt Davis, Kaylee Bryant och Jenny Boyd.

Torn Apart: Separated at the Border
HBO-dokumentär, premiär 11 oktober
Oscarsbelönade filmskaparen Ellen Goosenberg Kent (Crisis Hotline: Veterans Press 1) har regisserat och producerat denna film som följer två mödrar som när de flyr till USA, separeras från sina barn och deras desperata försök att återförenas med dom. Maria har flytt från våld och krig som tog livet av hennes man i Honduras och blivit separerad från sin 10-åriga son Alex i 70 dagar. Vilma flydde från sin våldsamma make i Guatemala och placeras i ett center för flyktingar. Hennes 11-åriga dotter Yeisvi tas ifrån henne och placeras under åtta månader i fosterhem.

The Secret Life of Couples
Säsong 2 har premiär 14 oktober
Brasiliansk dramaserie skapad av Bruna Lombardi och regisserad av Kim Riccelli och Carlos Alberto Riccelli. Sexologen Sofias (Bruna Lombardi) liv vänds upp och ner när hon blir inblandad i en utredning efter att ha inlett ett förhållande med en patient. Hon måste nu försvara sina hemligheter.

Liberty: Mother of Exiles
HBO-dokumentär, premiär 18 oktober
Modedesignern Diane von Furstenberg leder oss in i historien kring den legendariska statyn Frihetsgudinnan, skapad av den franske skulptören Auguste Bartholdi och en symbol för frihet och hopp. Dokumentären är gjord av Fenton Bailey och Randy Barbato.

Looking for Alaska
Premiär, alla avsnitt tillgängliga 19 oktober
Serien är baserad på John Greens (The Fault in Our Stars) bästsäljande bok med samma namn och i huvudrollen som Alaska ser vi norska Kristine Froseth. Looking for Alaska är skapad av Josh Schwartz (Gossip Girl och The O.C.) Miniserien i åtta avsnitt följer tonåringen Miles ”Pudge” Halter (Charlie Plummer) när han anmäler sig till en internatskola för att få ett djupare perspektiv på livet. Han blir kär i Alaska Young och skaffar sig en grupp med lojala vänner. Efter en oväntad tragedi försöker Miles och hans vänner att förstå vad de har varit med om.

Light as a Feather
Säsong 2B, tillgänglig 20 oktober
Leken “Light as a Feather, Stiff as a Board” slår fel när fem tonårstjejer börjar dö på precis samma sätt som spådomen sa. Det tvingar överlevarna att försöka ta reda på varför någon vill åt dem och om den onda kraften som jagar dem är en av deras egna. I rollerna Ajiona Alexus, Brianne Tju, Haley Ramm, Jordan Rodrigues, Liana Liberato, Peyton List. Serien är skapad av R. Lee Fleming Jr. Samtliga åtta avsnitt i säsong 2B blir tillgängliga 20 oktober.

Watchmen
Premiär 21 oktober
Watchmen utspelar sig i en alternativ värld där maskerade medborgargarden behandlas som laglösa. Emmyvinnaren Damon Lindelofs (Lost, The Leftovers) serieadaption av Watchmen hyllar nostalgin från den banbrytande originalhistorien samtidigt som den bryter ny mark. Nicole Kassell regisserar pilotavsnittet från ett manus skrivet av Lindelof. Oscarsvinnaren Regina King har huvudrollen som Angela Abar, en kvinna med två olika identiteter; en som ledande polis i Tulsa och en annan som hustru och mamma till tre barn. I den stjärntäta ensemblen ser vi också Jeremy Irons och Don Johnson.

Castle Rock
Säsong 2 har premiär 24 oktober
Castle Rock är en psykologisk skräckserie som utspelar sig i Stephen Kings multiversum. Här möts mytologin och de nära personporträtten i Kings mest älskade verk och väver ihop en episk berättelse om mörker och ljus. Allt utspelar sig i en skogsbygd på några kvardratkilometer i Maine. I säsong 2 ser vi Lizzy Caplan, Tim Robbins, Garrett Hedlund, Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi och Matthew Alan.

Saudi Women’s Driving School
HBO-dokumentär, premiär 25 oktober
I juni 2018 blev det lagligt för kvinnor i Saudiarabien att köra bil. Dokumentären handlar om The Saudi Women’s Driving School, en körskola för enbart kvinnor i huvudstaden Riyadh. Filmen följer deras frihetsupplevelse och skildrar hur kvinnors liv förändras i Saudiarabien.

Mrs. Fletcher
Premiär 28 oktober
Eve Fletcher (Kathryn Hahn) är en medelålders singelmamma som skickar iväg sin enda son till college och kommer hem till ett väldigt tomt hus. Samtidigt får man följa Eves son Brendan (Jackson White) som inser att college är lite mer komplicerat än han förväntat sig och han kämpar för att skaffa vänner bland sina mer socialt och politiskt medvetna klasskamrater. Mamma och son känner sig för första gången ensamma. Denna skarpögda och provokativa serie tar upp teman runt föräldraskap, sexualitet, kärlek och identitet i en tid när attityder om kön och sex utvecklas snabbt. Serien är baserad på boken med samma namn, skriven av Tom Perrotta (The Leftovers), som också har skapat serien.

Silicon Valley
Säsong 6 har premiär 28 oktober
HBO:s komediserie är tillbaka med sju avsnitt i den sjätte och sista säsongen. Serien, som är skapad i ett samarbete mellan Mike Judge och Alec Berg, har Emmybelönats och nominerats till Golden Globes och är en humoristisk inblick i IT-världens guldrusch, där de som är mest kvalificerade för att lyckas också är de minst kapabla att hantera framgång. I rollerna ser vi bland andra Thomas Middleditch, Zach Woods och Kumail Nanjiani.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners