DEADWOOD – THE MOVIE bland på HBO Nordics juninyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Game of Thrones är över och en era utan motstycke har fått sitt slut. Men sommaren är här och med den ett antal härliga premiärer. Vad passar väl bättre att lindra GoT-bluesen med än nya säsonger av succéserierna The Handmaid’s Tale och Big Little Lies? Eller de nya serierna Euphoria och City on a Hill? Räcker inte det bjuder juni månad också på den nya Deadwood-filmen som följer den klassiska HBO-seriens handling i spåren 10 år senare. Och mycket mer. Välkommen till sommaren hos HBO Nordic.

DEADWOOD – THE MOVIE
Premiär 1 juni
Den nya originalfilmen Deadwood är baserad på David Milchs Emmy-vinnande HBO-serie som hade premiär för exakt 15 år sedan. Seriens oförglömliga karaktärer samlas nu åter igen efter ett helt årtionde för att fira South Dakotas självständighet. Tidigare rivaliteter blossar upp igen, allianser sätts på prov och gamla sår rivs upp när de tvingas navigera i en modern, förändrad värld. I rollerna återser vi bland andra Ian McShane, Timothy Olyphant, Molly Parker, Paula Malcomson, John Hawkes, Anna Gunn, Dayton Callie, Brad Dourif, Robin Weigert, William Sanderson, Kim Dickens, Gerald McRaney, Sean Bridgers, W. Earl Brown och Keone Young.

FEAR THE WALKING DEAD
Säsong 5A – premiär 3 juni
I Fear of the Walking Dead säsong 5 är målet kristallklart: lokalisera överlevarna och kämpa för att göra världen till en bättre plats, eller det som finns kvar av den rättare sagt. Med stor beslutsamhet leder Morgan Jones (Lennie James) gruppen med en filosofi förankrad i välvilja, gemenskap och hopp. Genom att hjälpa andra hoppas karaktärerna kunna kompensera för sina tidigare misstag. Men tillit är inte lättförtjänt. Deras uppdrag att hjälpa andra kommer att utgöra det ultimata testet när gruppen hamnar på okänt territorium vilket tvingar dem att ta tag i både sitt förflutna och sina rädslor. Bara genom att trotsa dessa rädslor kan gruppen finna ett helt nytt levnadssätt, som kommer förändra dem för alltid.

THE HANDMAID’S TALE
Säsong 3 – premiär 6 juni (3 avsnitt på premiärdagen)
Den tredje säsongen av den Emmy- och Golden Globe-vinnande dramaserien följer June (Elisabeth Moss) och hennes kamp mot en dystopisk regim. Efter att i slutet av andra säsongen ha valt att inte fly med sitt barn till Kanada befinner hon sig ännu en gång i händerna på Gileads ondsinta styre. Nu planerar hon att slå tillbaka, mot alla odds. Återföreningar, svek och en resa till hjärtat av det fasansfulla Gilead tvingar våra hjältar att en gång för alla slå tillbaka: blessed be the fight. Utöver Emmy- och Golden Globe-belönade Elizabeth Moss återser vi Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Madeline Brewer, Ann Dowd, Joseph Fiennes, O-T Fagbenle, Max Minghella, Samira Wiley och Amanda Brugel. Serien är skapad av Bruce Miller och baserad Margaret Atwoods verk.

THE GARDEN OF BRONZE
Säsong 2 – premiär 10 juni
Baserad på boken med samma namn, vi följer arkitekten Fabian Danubios desperata kamp att återfå sin dotter, som mystiskt försvann utan att lämna ett spår efter sig. När han inte får några svar från polisen tar Fabian saken i egna händer. Han tar sig an sökandet vilket blir hans drivkraft, ger honom ett mål och gör honom besatt. Skriven av Gustavo Malajovich och Marcos Osorio Vidal.

BIG LITTLE LIES
Säsong 2 – premiär 10 juni
Den Emmy- och Golden Globe-vinnande serien är äntligen tillbaka.I säsong två står elaka lögner, stark vänskap, sköra äktenskap och givetvis föräldarskapets tunna linje till galenskap åter på agendan. Relationer slits itu och lojaliteten sätts på hårda prov…risken för både fysiska och psykiska skador ökar väsentligt. Utöver ”Monterey-femman” – Madeline (Reese Witherspoon), Celeste (Nicole Kidman), Jane (Shailene Woodley), Renata (Laura Dern) och Bonnie (Zoë Kravitz) – får vi i denna säsong (sju avsnitt) bekanta oss med Celestes svärmor Mary Louise (Meryl Streep). Ed (Adam Scott), Nathan (James Tupper) och Gordon (Jeffrey Nordling) återser vi i rollerna som äkta män. Regisserad av Andrea Arnold, skapad av David. E Kelley och baserad på Liane Moriartys bästsäljande roman.

POSE
Säsong 2 – premiär 12 juni
Nya säsongen tar klivet från 80-talets sjudande New York-scen, ballroom-kultur och den lyxiga Trumperans uppgång in i 90-talet, med avspark samma dag som Madonna släppte singeln ”Vouge”. När ballroomrörelsen lyckats etablera sig i popkulturen och blivit mer accepterad tvingas The House of Evangelista omvärdera sina mål. Samtidigt ökar AIDS-krisen och reaktionerna från en grupp aktivister slår i taket. Pose är skapad av Ryan Murphy, Brad Falchuk och Steven Canals. I rollerna ser vi Mj Rodriguez, Dominique Jackson, Indya Moore, Hailie Sahar, Angelica Ross, Billy Porter, Charlayne Woodard, Ryan Jamaal Swain, Dyllón Burnside och Angel Bismark Curiel.

ICE ON FIRE
HBO-dokumentär – premiär 12 juni
En ögonöppnande dokumentär som visar oss nya lösningar designade för att sakta ner den eskalerande klimatkrisen. Klimatförändringarna ses ur en ny synvinkel som ger hopp om att vi en dag ska lyckas avvärja det värsta effekterna av den globala uppvärmningen. Dokumentären är producerad och berättad av Oscarsvinnaren Leonardo DiCaprio, tillsammans med George DiCaprio och Matthew Schmid. Leila Conners har regisserat och filmen har officiell världspremiär på filmfestivalen i Cannes onsdagen 22 maj 2019.

KRYPTON
Säsong 2 – premiär 13 juni
Tänk om Superman aldrig existerat? Två generationer tidigare, innan Supermans hemplanet gick under, får vi i Krypton följa Seg-El (Cameron Cuffe – The Halcyon). Den legendariska Stålmannens farfar står inför en livsfarlig konflikt vars konsekvenser kan bli förödande. När Kryptons styre fallit samman och House of El tappat sin status måste Seg finna balansen mellan viljan att återupprätta familjens heder och skydda sina nära och kära, samtidigt som han utmanas av de välkända DC-karaktärerna Brainiac (Blake Ritson – Da Vinci’s Demons) och tidsresenären Adam Strange (Shaun Sipos – The Vampire Diaries).

LOS ESPOOKYS
Premiär 15 juni
Från Julio Torres och Ana Fabrega tillsammans med Fred Armisen och Lorne Michaels från ”Saturday Night Live” kommer en till största delen spansktalande serie om en grupp vänner som använder sin kärlek för skräck till att starta upp en märklig verksamhet. Tillsammans förser de folk med skräck i ett drömskt latinamerikanskt land där underliga konstigheter är en del av vardagen. I rollerna ser vi Ana Fabrega, Julio Torres, Cassandra Ciangherotti och Bernardo Velasco som ”Los Espookys” och med José Pablo Minor som gästskådespelare. Serien är skapad av Fred Armisen, Ana Fabrega och Julio Torres.

JETT
Premiär 15 juni
Serien handlar om den förstklassiga tjuven Daisy “Jett” Kowalski som just kommit ut ur fängelset. När en grupp sluga, excentriska kriminella utnyttjar hennes färdigheter för egen vinning tvingas hon återgå till det hon kan bäst. Skapad, författad, regisserad och exekutivt producerad av Sebastian Gutierrez med Carla Gugino i huvudrollen som Jett. Giancarlo Esposito porträtterar den mäktiga brottslingen Baudelaire som erbjuder Jett ett sista uppdrag på Kuba. Detta leder till återföreningen med en gammal kärlek men drar också igång en rad oväntade händelser som utsätter alla hennes nära och kära för fara. Rollistan består också av Elena Anaya, Michael Aronov, Gaite Jansen och Gil Bellows.

EUPHORIA
Premiär 17 juni
I HBO:s nya dramaserie Euphoria får vi följa en grupp gymnasieelever när de försöker navigera i en värld av droger, sex, identitet, trauma, sociala medier, kärlek och vänskap. I huvudrollen ser vi Zendaya som får sällskap av Maude Apatow, Angus Cloud, Eric Dane, Alexa Demie, Jacob Elordi, Barbie Ferreira, Nika King, Storm Reid, Hunter Schafer, Algee Smith och Sydney Sweeney. Alla åtta avsnitt är skapade och exekutivt producerade av Sam Levinson. Drake, Future the Prince, Ravi Nandan, Kevin Turen, Hadas Mozes Lichtenstein, Ron Leshem, Daphna Levin, Tmira Yardeni, Mirit Toovi, Yoram Mokady, Gary Lennon och Jim Kleverweis är exekutiva producenter. Producerad tillsammans med A24 och baserad på den israeliska serien med samma namn, skapad av Ron Leshem och Daphna Levin från HOT.

CITY ON A HILL
Premiär 17 juni
Under tidigt 1990-tal var Boston fullt av våldsam kriminalitet, sanktionerat av den lokala brottsbekämpningen där korruption och rasism länge varit norm. Men allt förändrades av vad som kom att kallas “Boston Miracle”. I denna fiktiva tolkning formar den allmänna åklagaren Decourcy Ward från Brooklyn en allians med FBI- veteranen Jackie Rohr och tillsammans tar de sig an en familj med beväpnade biltjuvar i ett fall som leder till att hela Bostons rättssystem störtar samman. I rollerna ser vi Kevin Bacon och Aldis Hodge. Serien är exekutivt producerad av Chuck MacLean, Tom Fontana, Ben Affleck, Matt Damon, Jennifer Todd, Michael Cuesta, James Mangold och Barry Levinson.

TRUE JUSTICE: BRYAN STEVENSON’S FIGHT FOR EQUALITY
HBO-dokumentär – premiär 27 juni
Alabama-advokaten Bryan Stevenson, grundare och verkställande direktör för Equal Justice Initiative, har i över tre årtionden kämpat för de fattiga, fängslade och dödsdömda samt strävar efter att utrota rasdiskriminering i straffrättssystemet. TRUE JUSTICE: BRYAN STEVENSON’S FIGHT FOR EQUALITY är ett intimt porträtt av en beundransvärd man som följer hans kamp för att skapa ett mer rättvist system.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners