8 DAYS bland på HBO Nordics marsnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Från filmen Deadwood och återvändande storfavoriter som Game of Thrones och Big Little Lies till nya serier som Watchmen och His Dark Materials – och mycket mer – nog blir 2019 ett alldeles speciellt år alltid. Se HBO:s trailer för 2019 här.

Årets första vårmånad mars är välfylld med nyheter på HBO Nordic – både premiärer av nya serier och dokumentärer och återvändande favoriter. Läs om dem alla längre ner.

8 Days (Acht Tage)
Alla åtta avsnitt tillgängliga 1 mars
Åtta dagar kvar. En sex mil bred meteor störtar mot jorden i 30.000 km/tim. Den förväntas slå ner mitt i Europa. Beräknad överlevnad: noll. USA försöker slå den ur sin bana med kärnvapen men misslyckas. Hela Europa är nu på flykt. Nu finns inte längre några gränser eller spärrar för hur människorna lever sina sista dagar – vad är det egentligen som blir viktigt om du bara har några futtiga dagar kvar på jorden? I rollerna ser vi Christiane Paul och Mark Waschke. Serien är skapad av Rafael Parente och Peter Kocyla. Åtta avsnitt x 60 min.

Better Things
Säsong 3 – premiär 1 mars
Den hyllade och prisade komediserien Better Things är regisserad , skriven och producerad av huvudrollsinnehavaren Pamela Adlon. Hon är Sam Fox, en ensamstående mamma till de tre döttrarna Max (Mikey Madison), Frankie (Hannah Alligood) och Duke (Olivia Edward) och samtidigt hårt artbetande skådespelare i Los Angeles. Dessutom ser hon till sin mamma Phil (Celia Imrie) som bor tvärs över gatan, en brittiska i exil med tvivelaktiga färdigheter. Sam tar sig an alla utmaningar i att ta hand om sina döttrar med stark kärlek, rå uppriktighet och massor av humor. Allt hon försöker göra är att styra dem i rätt riktning, överleva, ha lite roligt och kanske någon sällsynt gång få lite egentid. I övriga roller denna säsong ser vi också Sharon Stone, Matthew Broderick och Doug Jones.
12 avsnitt x 30 min.

Channel Zero: Butcher’s Block
Säsong 3 blir tillgänglig 1 mars
Channel Zero är en amerikansk skräckantologiserie baserad på internetfenomenet Creepypastas. Butcher’s Block handlar om den unga Alice som flyttar till en ny stad där ett antal försvinnanden verkar ha en anknytning till ett rykte om några mystiska trappor i stadens mest utsatta delar. Alice får hjälp av sin syster och de upptäcker att någonting lurar på stadens invånare. Skapad av Nick Antosca, som även skrivit, exekutivt producerat och är showrunner. I rollerna Holland Roden, Olivia Luccardi och Rutger Hauer. Sex avsnitt x 60 min.

Communion
HBO Polen-dokumentär – premiär 1 mars
Ola är 14 år och lever i en instabil familj där hon trots sina unga år tar ansvaret för hemmet, lagar mat och städar åt sin lättjefulle far och hjälper sin autistiske bror Nikodem inför hans första nattvard.
Ola saknar sin mamma vars frånvaro aldrig fått sin förklaring. Högtiden närmar sig och det ska bli en riktig familjesammankomst, som Ola är helt ansvarig för. Communion är ett porträtt av en flickas väg in i kvinnorollen, en snabbkurs i att växa upp där inget misstag är slutgiltigt och där förändringar är både möjliga och nödvändiga – i synnerhet när det handlar om kärlek. Communion var en av 15 kandidater inom dokumentärkategorin till årets Oscarsnomineringar.

A.P. Bio
Säsong 2 – premiär 8 mars
Utskämde Harvardläraren Jack Griffin (Glenn Howerton) missar sitt drömjobb och tvingas återvända till Toledo, Ohio och ta jobb som biologilärare. Han gör det snabbt klart att han inte tänker lära ut någon biologi, istället tänker han dra personlig nytta av de högpresterande eleverna. Rekor Durbin (Patton Oswalt) är van att vara ensam kung på täppan och får kämpa hårt med naturkraften Jack. I övriga roller Mary Sohn, Lyric Lewis, Jean Villepique, Jacob McCarthy och Tom Bennett. Serien är skriven och exekutivt producerad av Mike O’Brien. Lorne Michaels, Seth Meyers, Andrew Singer och Mike Shoemaker är också exekutiva producenter. 13 avsnitt x 30 min.

The Case against Adnan Syed
True Crime-dokumentärserie – premiär 11 mars
Fallet Adnan Syed fick global uppmärksamhet genom podcasten Serial och denna true crime-dokumentärserie går på djupet av historien om mordet på Hae Min Lee 1999 och den fällande domen mot Adnan Syed – från deras relation i high school, genom den första polisutredningen och rättegången till idag då Syed står inför en ny prövning efter att ha suttit i fängelse i 18 år. Oscarsnominerade Amy Berg (Deliver Us from Evil, West of Memphis) har regisserat. Nick Cave har gjort originalmusiken. 4 avsnitt.

No Offence
Hela säsong 3 tillgänglig 13 mars
Polisstationen Friday Street i Manchester är spelplatsen för Viv Deerings (Joanna Scanlan) utredningsteam. En högerextremistisk grupp protesterar när borgmästarkandidaten skall debattera och teamet tas på sängen när kandidaten Caroline McCoy (Lisa McGrillis) blir måltavla. Skapad av Paul Abbott. Sex avsnitt x 60 min.

The Good Fight
Säsong 3 – premiär 14 mars
Världen har blivit galen. Diane Lockhart (Christine Baranski) försöker klura ut om det går att stå emot en galen administration utan att själv bli galen och Adrian Boseman (Delroy Lindo) och Liz Reddick-Lawrence (Audra McDonald) kämpar på i en värld där de advokater som berättar den bästa historien triumferar över dem som har bäst fakta. Lucca Quinn (Cush Jumbo) har sin baby och en ny kärlek och Maia Rindell (Rose Leslie) hittar en ny Mefistofeles i Roland Blum (Michael Sheen); en advokat som personifierar korruption. Robert och Michelle King är showrunners och exekutiva producenter. 10 avsnitt x 60 min.

Billions
Säsong 4 – premiär 18 mars
Alla är ute efter hämnd, ingen går säker. Aldrig har det varit tydligare än i fjärde säsongen av Billions. Bobby Axelrod (Damian Lewis) och Chuck Rhoades (Paul Giamatti ) – tidigare fiender – och Wendy Rhoades (Maggie Siff) har bildat en skör men högeffektiv alllians för att bekämpa deras gemensamma rivaler; Grigor Andolov (John Malkovich), Taylor Mason (Asia Kate Dillon), Brian Connerty (Toby Leonard Moore) och Waylon ”Jock” Jeffcoat (Clancy Brown). Ambitioner och svek har alltid varit springpunkten i Billions och nu kommer våra karaktärer få veta vilket högt pris de måste betala för att tillfredsställa sina behov. Vi ser även David Costabile, Condola Rashad, Kelly AuCoin, Jeffrey DeMunn och Malin Akerman i övriga roller samt gästande Samantha Mathis, Kevin Pollak, Jade Eshete och Nina Arianda. 12 avsnitt x 60 min.

Pretty Little Liars: The Perfectionists
Premiär 21 mars
Serien är baserad på bokserien The Perfectionists av Sara Shepard, som även skrivit bokserien och New York Times-ettan Pretty Little Liars. Beacon Hights verkar vara en perfekt plats, från sitt välrenommerade college till överpresterande invånare. Men ingenting är vad det ser ut att vara. Perfektionshysterin leder till stadens första mord. Bakom varje perfekt person döljer sig en hemlighet, en lögn och behovet av ett alibi. I rollerna ser vi Sasha Pieterse och Janel Parrish – båda från originalserien Pretty Little Liars. Skapad av I. Marlene King. 10 avsnitt x 60 min.

The Act
Säsong 1 – premiär 21 mars
Detta är en karaktärsdriven true-crime antologiserie med ett fall i varje säsong. Denna första del, The Act, är baserad på Buzzfeed-artikeln ”Dee Dee Wanted Her Daughter To Be Sick, Gypsy Wanted Her Mom To Be Murdered”. Ensamstående mamman Dee Dee Blachard övertygade alla om att hennes dotter Gypsy var sjuk i en rad olika sjukdomar, trots att hon var helt frisk. När Dee Dee hittades mördad blev alla chockade av vetskapen att det var Gypsy som låg bakom genom att övertala sin pojkvän att mörda hennes mamma. Oscars- och Emmybelönade Patricia Arquette (Escape at Dannemora) gör rollen som Dee Dee och Joey King (The Kissing Both) är Gypsy Rose. Åtta avsnitt x 60 min.

Knightfall
Säsong 2 – premiär 26 mars
Med Tom Cullen i spetsen återvänder nu Knightfall och den medeltida politiken och de stridande tempelriddarna – tidens mäktigaste och rikaste militärorden, vars uppdrag var att skydda den kristna kyrkans heliga reliker. Aldrig har denna tid ur historien berättats som i Knightfall, där detta legendariska brödraskap och krigande munkar får liv. Denna säsong ansluter sig Mark Hamill (Star Wars) i rollen som Talus, en ärrad krigsveteran bland tempelriddarna och som överlevt 10 år i fångenskap i det Heliga Landet. Hans uppdrag är att träna ordens nya rektryter. Knightfall är en produktion från A+E Studios, i samarbete med The Combine och Midnight Radio. Åtta avsnitt x 60 min.

What We Do In The Shadows
Premiär 28 mars
Serien, som baserar sig på Jemaine Clements och Taika Waititis film med samma namn, följer vardagen (eller snarare nätterna) för några vampyrer som levt tillsammans i hundratals år i Staten Island. Självutnämnd ledare för gruppen är Nandor (Kayvan Novak), en stor krigare och erövrare från det ottomanska riket. Hans styrande med den gamla världens krigstaktik går inte hem hos alla. Så har vi den brittiske vampyren Laszlo (Matt Berry), i eget tycke något av en spjuver och dandy. Han älskar rackartyg och härliga soaréer, men allra mest njuter han av att se Nandor misslyckas med saker. Nadja (Natasia Demetriou) är en förförisk fresterska, vampyrversionen av Bonnie till Laszlos Clyde. Hennes visdom och provokativa berättelser från en svunnen tid ger oss god insikt i hur det är att leva ett odödligt liv. 10 avsnitt x 30 min. Filmen som serien är baserad på blir tillgänglig på HBO Nordic 1 mars.

One Nation Under Stress
HBO-dokumentär – premiär 26 mars
Livslängden för amerikaner har minskat för första gången på över 100 år och doktor Sanjay Gupta vill ta reda på vad som ligger bakom i One Nation Under Stress. Gupta upptäcker en epidiemisk rörelse av självförvållad död och misär, skapad av narkotika, kroniska leversjukdomar och självmord och påeldat av ett mer och mer stressat USA. Regi av Marc Levin.

Gomorrah
Säsong 4 – premiär 30 mars
Detta är berättelsen inifrån Camorran – Neapels kriminella organisation och baserad på Robert Savianos bestseller – sett ur 30-åriga Ciros perspektiv, klanens gudfader Pietro Savastanos högra hand. Efter tredje säsongens chockerande avslut måste nu Genny och Patrizia hitta en ny maktbalans medans Enzo och Valerio befäster sitt ledarskap över gängen i Neapels downtown. Alla kommer de möta nya hot och hänsynslösa fiender. Genny måste skydda sin familj och samtidigt försöka rehabilitera sig själv till ett nytt liv där han klipper banden till gamla kontakter. Hans väg till toppen tar honom till London samtidigt som Azzurra får ökat inflytande i Savastanos imperium. 12 avsnitt x 60 min.

Inventor: Out for Blood in Silicon Valley
HBO-dokumentär – premiär 31 mars
2004 hoppade Elisabeth Holmes av Stanford-universitetet och startade företaget Theranos som skulle revolutionera hälsovården. 2014 var Theranos värderat till 9 miljarder dollar vilket gjorde Holmes – som kallades ”nästa Steve Jobs” – till den yngsta självskolade, kvinnliga miljardären i världen. Två år senare avslöjades Theranos som en stor bluff och blev värdelöst. Oscarsbelönade Alex Gibney (HBO:s Emmybelönade Going Clear: Scientology and the Prison of Belief) har regisserat denna omskakande dokumentär.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners