DAN HYLANDER & RAJ MONTANA BAND: Väntan blev lång men på fredag är det äntligen dags att släppa albumet “Indigo, och på lördag är det dags för turnépremiär

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I höstas släppte Dan Hylander & Raj Montana Band singeln “Aldrig sluta drömma”. Den 13 april kommer äntligen albumet “indigo”, och på lördag gör Raj Montana Band sin premiärspelning för vårens turné. Detta blir bandets första album på 35 år och releasen är efterlängtad.

1984 släppte Dan Hylander & Raj Montana Band sitt senaste album ”…om änglar och sjakaler”. Det innehöll hits såsom ”Skuggor i skymningen”, ”Svart kaffe” och ”Och allt jag rymmer” och blev deras bäst säljande album. Samma år fick Dan Hylander Rockbjörnen som Sveriges bästa manliga artist. (Året innan hade Dan & Py & RMB fått den som årets svenska band.) De hade sedan 1980 gjort sig kända som ett av landets hårdast turnerande band och -84 var inget undantag. Den stora skillnaden var att arenorna hade växt år för år. Klubbarna hade blivit ishallar. I december -84 annonserade de att de tänkte ta en paus.

Den blev lång…
13 år senare, 1997, gjorde de en sommar-reunion. Eftersom inget av deras bäst säljande album någonsin givits ut på CD var de lite osäkra på om publiken fanns kvar. Efter premiären på Sofiero visste de att den gjorde det. Drygt tjugo spelningar senare tog de en ny paus.

Den blev längre…
21 år senare gick de in i studion för att göra ett nytt album. I våras släpptes singeln ”Aldrig sluta drömma” och nu är det nya albumet nästan färdigt. För första gången på 35 år kommer alltså ett helt nytt album med Dan Hylander & Raj Montana Band “indigo” heter det och släpps den 13 april.

Varför nu?
Dels har samtliga i bandet varit uppbundna i andra projekt som solister, producenter och musiker så det har varit svårt att hitta luckor även om lusten har funnits. Dels startade någon en Facebookgrupp, ”Vi som vill ha med Dan Hylander i Så mycket bättre” och medlemsantalet växte snabbt till 7500. Samma grupp arrangerade en konsert med Dan på KB i Malmö i november 2017. För att överraska och förhoppningsvis glädja publiken bestämde sig Dan för att kolla om det ”gamla” bandet hade tid och lust att medverka. Spelningen på KB följdes i september 2018 upp med fyra utsålda konserter.
Responsen och glädjen av att spela tillsammans igen var så förbluffande stor att man på stående fot bestämde sig för en förlängning – det blir fyra inomhuskonserter i vår och ett par festivaler till sommaren. Först ut är Örebro 13 april – nypremiär kommande lördag!

Här ser du Dan Hylander & Raj Montana Band i vår:
13 april ÖREBRO, Conventum
24 april STOCKHOLM, Kulturhuset Stadsteatern
25 april GÖTEBORG, Konserthuset
26 april MALMÖ, Malmö Live
29 juni TYRINGE, Torsjö Live
24 juli KARLSHAMN, Best Western

Dan Hylander & Raj Montana Band 2019 är:
Dan Hylander, sång & gitarr
Pelle Alsing, trummor
David Carlson, gitarr
Ola Johansson, bas
Hasse Olsson, hammond
Clarence Öfwerman, keyboards
My Olasdotter, kör
Petra Wahlgren, kör

© PR & Beyond

print

Våra samarbetspartners