MALMÖ REDHAWKS: Kanadensisk forward klar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den kanadensiske forwarden Lance Bouma, 31, är klar för spel i Redhawks. I fjol gjorde han avtryck i SHL, när han spelade för Oskarshamn och svarade för 13 poäng (6+7), på 21 matcher.

– Det ska bli väldigt kul att komma till Malmö och något jag verkligen ser fram emot. Jag fick en bra bild av klubben, laget och staden när jag var där som motståndare under den gångna säsongen och nu längtar jag efter att få vara en del av gruppen från augusti. Lagets spelstil, att alltid göra det hårda jobbet i varje byte av varje match, är något som passar mig och nu vill jag vara med och göra oss framgångsrika. Jag vill bidra med precis det som tränarna säger till mig att jag ska göra, säger Lance Bouma.

Ytterforwarden har även stor rutin från spel på absolut högsta nivå. Han har 357 NHL-matcher för Calgary Flames och Chicago Blackhawks i ryggen, men har tack vare sin tid i Sverige i fjol även hunnit acklimatisera sig till den stora isen.

– Vi ser Lance som en viktig pusselbit för oss. Vi har haft chansen att följa honom på nära håll och vi gillade det vi såg av honom i SHL under vintern och våren. Att han spelat i ligan tidigare är en fördel och i honom får vi in en kraftfull forward som är stark på pucken och jobbig att möta. Han är dessutom en ledare så väl ute på isen som inne i omkädningsrummet, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna. Lance Bouma kommer att bära #90 på ryggen och ansluter till truppen i samband med återsamlingen i början av augusti månad.

FAKTA / #90 Lance Bouma
Född: 1991-05-25
Födelseort: Provost, Kanada
Längd/vikt: 188cm/94kg
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Klubbar i karriären: Lloydminister Heat, Wainwright Polar Kings, Vancouver Giants, Abbotsford Heat, Calgary Flames, Chicago Blackhawks, Rockford IceHogs, Genève-Servette, Ontario Reign, Oskarshamn. Meriter: Calder Cup-vinnare 2007, Draftad av Calgary Flames som 78:e spelare totalt 2008
Aktuell: Blir Redhawks sjätte nyförvärv inför den kommande säsongen och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben

Spelarprofil Lance Bouma

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners