MALMÖ REDHAWKS: Nytt ettårskontrakt för Linus Cronholm

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den talanfulle backen Linus Cronholm, 18, är klar för en fortsättning i Redhawks. I dag har han skrivit på en kontraktsförlängning som sträcker sig till 2020.

Under vårens SM-slutspel fick den då 17-årige Cronholm A-lagsdebutera i semifinalserien mot Växjö Lakers och han visade redan då prov på ett moget backspel, sin unga ålder till trots.

– Redan då visade Linus att han klarade att spela på den här nivå och han är en killa som vi tror väldigt mycket på, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, och fortsätter:

– Det är jättekul att vi får upp ännu en ung, egen produkt, som har chansen att slå sig in i vårt A-lag på allvar och även utvecklas till en NHL-spelare. Vi fortsätter på den inslagna vägen, att bygga vidare på våra egna spelare som vi tror väldigt mycket på och Linus är en av dem. Det ska bli spännande att följa hans resa och jag är självklart glad över att han skrivit på ett nytt kontrakt.

Den här säsongen har Linus Cronholm ännu inte spelat någon SHL-match, men medverkat i två av Redhawks gruppspelsmatcher i Champions Hockey League. Utöver det har den defensivt skicklige backen matchat med Redhawks J20-lag.

– Det är en barndomsdröm som går uppfyllelse. Det här är något som jag alltid har drömt om, att spela för den klubb som alltid legat mig närmst om hjärta, säger Linus Cronholm själv i en kommentar.

I somras draftades Cronholm i den fjärde rundan av Buffalo Sabres och under säsongsinledningen var han på plats i USA för att delta på NHL-klubbens camp.

– Jag följde draften hemifrån och plötsligt så poppade mitt namn upp på TV:n. Det var en helt galen känsla, säger han om när Buffalo Sabres utnyttjade sitt val i NHL-draftens fjärde runda för att tinga Redhawksbacken.

Det nya kontraktet gäller över den kommande säsongen.

FAKTA / #12 Linus Cronholm
Back, vänsterskytt
Född: 2000-07-03
Födelseort: Malmö
Längd / vikt: 186 cm / 88 kg
Moderklubb: IK Pantern
Klubbar i karriären: IK Pantern, Malmö Redhawks
Meriter: Draftad av Buffalo Sabres i den fjärde rundan, som 117:e spelare totalt, 2018.
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med Redhawks över ytterligare en säsong.

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners