JORDAN RUDESS från Dream Theater släpper nytt soloalbum

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jordan Rudess ger ut sitt nya dramatiska soloalbum Wired For Madness den 19 april 2019 på Music Theories Recordings/Mascot Label Group. Skivan Innehåller gästframträdanden av Marco Minnemann, James LaBrie, Vinnie Moore, Guthrie Govan, Joe Bonamassa och John Petrucci.

Jordan Rudess har spelat keyboards i Dream Theater sedan inspelningen av Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory (1999). Vid sidan av Dream Theater har han gett ut ett antal hyllade soloplattor och även stått i bräschen för utvecklandet av keyboard controllers. Han skapade det framgångsrika företaget Wizdom Music som utvecklar appar och ligger bakom prisbelönta appar som MorphWiz som var den första att vinna Billboards pris för Best Music Creation App. Wizdome Music har även byggt appar
för Intel, Microsoft och RIM.

Rudess fortsätter att absorbera och processa vad som sker runt omkring honom till musik och idéer.

“Jag lever för min kreativitet. Ge mig utrymme och frihet att skapa musik och jag blir en antenn för tankar och känslor som omger mig. Självklart blir jag också inspirerad av annan musik jag hör. Det kan vara allt från vild electronica av Richard Devine eller Aphex Twin till klassisk musik som en vacker nocturne av Chopin.”

Allt började med ett nyfiket sinne och energiska små händer. Han har förändrat musikvärlden på många enastående vis och hans senaste soloalbum är ett nytt dynamiskt kapitel i en bok som ännu skrivs.

© Mascot Label Group

print

Våra samarbetspartners