KILLING EVE SÄSONG 2 – premiär på HBO Nordic den 8 april

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Killing Eve kommer tillbaka med en efterlängtad andra säsong, med premiär den 8 april på HBO Nordic.

Sandra Oh och Jodie Comer återser vi i sina hyllade roller som M16-agenten Eve (Oh) och psykopatiska yrkesmördaren Villanelle (Comer), i historien om två kvinnor som länkas samman i fixeringen av varandra och en brutal handling.

Andra säsongen tar vid där den första slutade – Villanelle har försvunnit och Eve har ingen aning om kvinnan hon just knivhuggit överlevt eller inte. De är båda ute på djupt vatten och Eve måste hitta Villanelle innan någon annan gör det…och hon är inte den enda som letar.

Förutom Oh och Comer i ledande roller återser vi också Fiona Shaw (Harry Potter), samt nytillkomna Nina Sosanya (Good Omens) och Edward Bluemel (A Discovery of Witches). I gästroller ser vi Julian Barratt (Mindhorn), Henry Lloyd-Hughes (Indian Summers) och Shannon Tarbet (Genius).

Sandra Oh har prisats mångfaldigt för sin roll som Eve, bland annat med en Golden Globe, en Critic’s Choice Award och en SAG Award.

Serien är baserad på böckerna Codename Villanelle skrivna av Luke Jennings. Exekutiva producenter är Sally Woodward Gentle, Lee Morris, Phoebe Waller-Bridge, Gina Mingacci samt seriens huvudmanusförfattare Emerald Fennell. Sandra Oh och Francesca Gardiner är med-exekutiva producenter. Elinor Day är seriens producent. Damon Thomas har regisserat och är även exekutiv producent, och Lisa Brühlmann och Francesca Gregorini har också regisserat. Endeavor Content distribuerar Killing Eve.

Säsong 1 är tillgänglig.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners