ERIK GRÖNWALL – Den tidigare ”Idol”-vinnaren kan vinna en Grammy för sin insats i Jesus Christ Superstar Live!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I april 2018 gjorde Erik Grönwall debut i USA inför 10 miljoner tittare i NBC:s livesändning av Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices Jesus Christ Superstar tillsammans med John Legend, Alice Cooper, Sara Bareilles m.fl. Erik spelade nyckelrollen Simon Zealotes och nu är albumet samt vokalisterna för varje låt av Jesus Christ Superstar Live In Concert nominerat till en Grammy.

“Jag fick nyheten om nomineringen efter att ha klivit av scenen i Barcelona med Heat. Jag är otroligt stolt över att vara en del av det här fantastiska teamet och den här produktionen och jag tror att min ignorans till hur stort allt det här har varit har hjälpt mig mycket på vägen, det har varit för stort att greppa för en småstadskille från Knivsta. Jag är otroligt stolt och det finns inget annat än kärlek och respekt för min JCS-familj i USA”. – Erik Grönwall

Så här skriver www.playbill.com:

“Included in the nominations are principal vocalists for each of the recordings: John Legend, Sara Bareilles, Alice Cooper, Ben Daniels, Brandon Victor Dixon, Eric Grönwall, Jin Ha, Norm Lewis, and Jason Tam for Jesus Christ Superstar”.

Erik plockade tidigare i år upp solokarriären igen och ger i januari för första gången ut musik på svenska. Låten heter ”Vart vi än går” och handlar om att växa upp i en småstad och känslan av att komma tillbaka till en stad där det känns som att tiden stått still.

“Jag flyttade nyligen tillbaka till Knivsta där jag växte upp. En kväll samlades alla kompisar från förr och vi konstaterade att vi hade känt varandra i 20 år. Där och då infann sig någon form av ambivalens. Det kändes både kul och lite tragiskt att sitta där i småstaden med varsin öl, 20 år senare, och inse att det inte var mycket som hade förändrats.”- Erik Grönwall

”Vart vi än går släpps” den 25 januari 2019

© Border Music Scandinavia

print

Våra samarbetspartners