ERIK GRÖNWALL: Idolvinnaren och rocksångaren får nyckelroll i NBC Live’s version av Jesus Christ Superstar Live In Concert i New York

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idolvinnaren och rocksångaren Erik Grönwall får nyckelroll i NBC Live’s version av Jesus Christ Superstar Live In Concert i New York

Under några års tid har TV kanalen NBC sänt sina stjärnspäckade musikaler live inför publik och i TV inför tiotals miljoner tittare. I år sänds rockmusikalen Jesus Christ Superstar och i samband med det kontaktades Erik Grönwall av regissören David Leveaux för att göra en audition för rollen som Simon Zealotes. Medverkande utöver Erik är John Legend, Sara Bareilles och Alice Cooper m.fl.

“Jag fick en auditionförfrågan via mail för några månader sedan som jag trodde var spam och således ignorerade. Sedan fortsatte samma mail komma med jämna mellanrum och till slut bad jag mitt team kolla upp det. Resten blir förhoppningsvis, som man brukar säga; historia” säger Erik Grönwall.

I NBC’s pressrelease kan man läsa följande:

“Also joining the cast are Tony nominee Ben Daniels as Pontius Pilate, Tony nominee Norm Lewis as Caiaphas, Broadway veteran Jason Tam as Peter, “M. Butterfly” star Jin Ha as Annas and Swedish rock star Erik Gronwall as Simon Zealotes.
Erik Gronwall will play apostle Simon Zealotes, who believes Jesus should lead his followers into battle against the Romans. Gronwall came to fame in 2009 by winning the Swedish version of “American Idol.” Using “Idol” to jumpstart his music career, Gronwall released his first single, “Higher,” a few weeks after winning the competition and the song immediately shot to #1 on the charts. “Higher,” along with his self-titled album, soon reached platinum. He currently is the lead singer of the band H.E.A.T., who tour worldwide.”

Erik Grönwall har sedan vinsten av Idol 2009 turnerat världen runt som sångare i rockbandet H.E.A.T och är även manager för andra artister i hos Hagenburg, ett av nordens ledande management inom nöjesindustrin. Från och med nu kan han även lägga till musikalstjärna på CV:t.

© Border Music

print

Våra samarbetspartners