NICKY WILLIAM släpper ny (live) EP Fear Has Been Like Armor

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Nicky William sounds like the love child of Adam Green and Leonard Cohen
and got a voice you won’t forget easy” // Hymn

“The single has a crisp sound through the mix of vocals and guitars.
William’s baritone is soothing as it rolls along with the jingle of the guitar” // Buffablog

A special voice, somehow between Matt Berninger and Johnny Cash.
With his latest single ‘Hurricane’ he proves this thesis impressively.” // We love that

F E A R H A S B E E N L I K E A R M O R
är en EP som är inspelade akustiskt live i studio, med fyra låtar hämtade från debutalbumet “Let your loved ones free, we have you surrounded” som släpptes förra hösten. Den här inspelningen är gjord i Stureparken Studio. Nicky Wlliam har en enorm röst och är en av Sveriges stora talanger! På inspelningen kompas Nicky av Andreas Mattsson (gitarr), Andreas Unge (bas) och Kevin Rydstrand (trummor). Det här kommer att vara din nya favoritartist.

N I C K Y W I L L I A M
Nicky William föddes Jan Nicky William Åslund 1995 i Oxelösund. Från en blandning av småstadssyndrom och skärgårdsidyller, bland Oxelösunds kvarter, blomstrade den säregna sångaren / låtskrivaren Nicky William. Musik var huvudrätten redan från ung ålder. Under sina tonår skapade han en karaktäristisk växelverkan mellan hans darrande lågmälda röst, enkelt och effektivt gitarrspel och texter levererade med en gammal själs kännetecken.

Uppväxt i ett mycket musikaliskt hushåll, Nickys föräldrar var alltid exalterade över att introducera Nicky för någon artist han än inte hört eller berätta en anekdot som skulle förstärka mytologin kring kvinnorna och männen som verkade större än livet själv, dessa musiker och konstformen dom utövade blev snabbt en fixering för Nicky och något han höll i stor respekt. Nicky växte upp med att få höra alla sorters olika artister från olika genrer, Nicky skulle hitta inflytande i en mängd olika artister som Joni Mitchell, Bob Dylan, Leonard Cohen, Patti Smith, Nick Cave and the bad seeds men också i mer modern musik som Radiohead, St. Vincent, Andrew Bird, Fiona Apple, Wilco.

Nicky började sin resa i musik på ett ganska okonventionellt sätt, driven av vad Nicky skulle beskriva som rädsla och ungdomlig naivitet. I 2014 släppte han en singel “Wake up”, det skulle senare komma fram att låten inte var hans och att detta var ett plagiat. Berättelsen bakom hur det hände är hur han beskriver “lång och inte riktigt viktig, i slutändan så gjorde jag vad jag gjorde och jag hade många möjligheter att komma ut och berätta sanningen men det gjorde jag inte.”

Med stöd av familj och vänner uppmuntras Nicky att fortsätta göra musik och med hjälp av en nära familjevän som hjälpte till att producera en EP som innehöll fyra låtar, en av dem med titeln “What if” som funnit sina lyssnare på Spotify.

I höstas gav Nicky ut sitt debutalbum “Set your loved ones free, we have you surrounded” på Hi-hat Music. Ett album som innehåller sju spår som beskriver sådana teman som kampen av att inse att den bilden av en själv man har är inte alltid korrekt, med hjälp av strävt språk och brutal ärlighet, åtföljd av melankoliska melodier och vackra instrumentella arrangemang är albumet extremt ambitiöst till stor del på grund av samarbetet med producent / co-writer Andreas Mattson. Nicky redan ett fan av Andreas fann idén att få jobba med honom väldigt exalterande, liknande i sättet dom både lutade mot vissa ackord eller melodier, samarbetet visade sig snabbt vara ett fruktsamt sådant.

Förväntningarna av vad som ska komma från denna unga och spännande talangfulla artist är stor!

Musik: Nicky William, Andreas Mattsson
Text: Nick William

© Hi-hat Music

print

Våra samarbetspartners