J.K. ROWLING, Quidditch genom tiderna (Rabén & Sjögren)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Quidditch genom tiderna tillsammans med Fantastiska vidunder och var man hittar dem och Barden Beedles berättelser är så kallade bredvidläsningsböcker (i Harry Potters värld) speciellt skrivna för välgörenhetsorganisationerna Comic Relief och Lumos. De två förstnämnda böckerna publicerades första gången redan 2001 och den tredje 2008.

Quidditch genom tiderna är en guide och en historielektion som innehåller det mesta någon någonsin velat veta om Quidditch – allt från spelets begynnelse för sisådär 1000 år sedan till dess internationella utbredning.

Erkänner gärna att jag är något av en sportfåne, så när jag läst denna bok slår det mig hur mycket spelets uppbyggnad påminner om rugby. Den jämförelsen blir sedan bara starkare när man läser om den amerikanska varianten av spelet.

Skriven 2018-04-01

print

Våra samarbetspartners