J.K. ROWLING, Fantastiska vidunder och var man hittar dem (Rabén & Sjögren)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Quidditch genom tiderna tillsammans med Fantastiska vidunder och var man hittar dem och Barden Beedles berättelser är så kallad bredvidläsningsböcker (i Harry Potters värld) speciellt skrivna för välgörenhetsorganisationerna Comic Relief och Lumos. De två förstnämnda böckerna publicerades första gången redan 2001 och den tredje 2008.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem är som alla fans vet förlagan till det som så småningom blev filmen med samma namn. Boken är dock inget äventyr utan bara en alfabetisk uppräkning av alla vidunder Newt Scamander har kartlagt. Alla vidunder är även klassade enligt Trolldomsministeriets klassifikationssystem.

Således kan man läsa allt om Varulvar, Troll, Feer och Nifflare. Denna information är med andra ord bra att ha kunskap om nu när filmserien om Newt går in på sitt andra varv.

Skriven 2018-04-08

print

Våra samarbetspartners