J.K. ROWLING, Barden Beedles berättelser (Rabén & Sjögren)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Quidditch genom tiderna tillsammans med Fantastiska vidunder och var man hittar dem och Barden Beedles berättelser är så kallad bredvidläsningsböcker (i Harry Potters värld) speciellt skrivna för välgörenhetsorganisationerna Comic Relief och Lumos. De två förstnämnda böckerna publicerades första gången redan 2001 och den tredje 2008.

Barden Beedles berättelser består av 5 stycken korta berättelser eller rättare sagt sagor som berättats i flera hundra år. Barden Beedle kan ses som en Bröderna Grimm för trollkonstvärlden. Till varje berättelse finns det en förklarande text av professor Albus Dumbledore med fotnoter av J.K. Rowling. Berättelserna är översatta från runskrift av Hermonie Granger.

Trollkarlen och den hoppande grytan samt Lyckans klara källa är nog de sagor som påminner om de klassiska tyska sagor som Bröderna Grimm gjort odödliga.

Skriven 2018-04-15

print

Våra samarbetspartners