VAPENBRÖDER släpper singeln “Elljusspår”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpps Vapenbröders nya singel “Elljusspår”
Med ”Elljusspår” har Vapenbröder hittat ett nytt sound, nya melodier, ett nytt sätt att berätta sina historier på.

Vi är smutsen på dina sneakers, revan i dina nya jeans, vi är versalerna i dina tweets. Det är dags att FATTA, dags att alla killar börjar snacka, dags att räcka rätt finger till rassarna.
Vi är dina nya skåpsluckor i ditt nya kök, vi är ansiktet utåt. Vi är ditt snyggaste filter, din fetaste font, ditt nya namn på Instagram. Vi är rungången i dina öron när du kommit hem, vi är din tinnitus när du vaknar igen.

Bandet startades 2010 i skolans replokal. De var unga, de var arga och kunde göra allt för fest. 2012 släpptes första skivan “Elva Streck” – 9 spår av tonårshybris och längtan. Releasefesten sålde slut, de gav allt, och sen har det fortsatt så runt i landet, dag efter dag, år efter år. -“Vi har alltid gjort oss bäst på scen, när vi får bli en del av publiken och säga vad vi tycker. Att stå på scen för med sig ett ansvar, och vi vill väcka tankar. Vi är alla uppväxta bland rasism och en vidrig syn på sex, och det är dags att det ändras. Vi står på scen för att spela vår musik, inte hålla ett brandtal, men vi är jävligt tydliga med att sån skit inte flyger.”

Våren 2017 släpptes singlarna “Höghusen” och “För mina vänner”, varav den sistnämnda tillsammans med BERI

© Dazed Music

print

Våra samarbetspartners