GEORGE FITZGERALD släpper nytt album!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

AVSLÖJAR DETALJERNA KRING KOMMANDE ALBUMET – SLÄPPER ÄVEN NY SINGEL MED LIL SILVA

’All That Must Be’, det andra fulländade albumet från George FitzGerald, släpps den 9 mars via Double Six (Domino)/Playground. I samband med detta släpper han även nya singeln ’Roll Back’ i samarbete med Lil Silva.

Om samarbetet säger George:
”’Roll Back’ är en sorgsen låt, men det var mycket glädje som låg bakom skapandet av låten med Lil Silva. Sena nätter i London och Bedford. Tomma tåg och nattbussar hem. Saker och ting klickade perfekt i studion.”

‘All That Must Be’ är ett album med rötter i två städer – Berlin och London. Det är en dokumentation av FitzGeralds tio år långa tid i den tyska huvudstaden, flytten tillbaka till hemstaden i London och att bli pappa för första gången. Det var från dessa händelser som det hela kom till att formas och resultera i ett album som berör förändring, acceptans och förnyelse.

En hypnotisk, hänförande uppsättning elektroniska låtar – ‘All That Must Be’ är en samling som berör. Med samarbeten med Lil Silva, Bonobo och Tracey Thorn (Everything But The Girl), tar albumet med oss på Georges resa, både på det mentala och fysiska planet, under 18 händelserika månader. ”Jag ville spegla den besynnerlighet en känner när en massiv händelse inträffar i ens liv”, förklarar FitzGerald, ”Allt ser ut och låter detsamma, men på något sätt är det annorlunda. Ens omgivning är mindre begriplig.”

George FitzGerald ändrade sin kreativa process i skapandet av albumet – pianot fick stå i centrum denna gång och kombinerades med elektroniska trummor och slagverk som spelats in live i studion. Resultatet är ett album med en mänsklig puls och känslomässig mogenhet.

Låtlista
1. Two Moons Under
2. Frieda
3. Burns
4. Roll Back – George FitzGerald & Lil Silva
5. Siren Calls
6. Nobody But You featuring Hudson Scott
7. Outgrown – George FitzGerald & Bonobo
8. Half Light featuring Tracey Thorn
9. The Echo Forgets
10. Passing Trains

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners