TRUST – Premiär för ny dramaserie

Klicka på bilden, för att se hela bilden

TRUST – ny dramaserie om familjen Getty – premiär 26 mars på HBO Nordic

En berättelse baserad på verkliga händelser, de tre första avsnitten regisserade av Danny Boyle

Trust är inspirerad av verkliga händelser och fördjupar sig i en av USA:s rikaste och mest olyckliga familjers livsöde; Gettys. Med lika delar familjehistoria, fiktion och pengars destruktiva makt utforskar serien kompexiteten inom vilken familj som helst – rik eller fattig.

Berättelsen sträcker sig över delar av 1900-talet och tar sin början 1973 då John Paul Getty III (Harris Dickinson), arvtagare till Gettys förmögenhet i olja, blir kidnappad av den italienska maffian i Rom. Kidnapparna kräver många miljoner dollar i lösensumma. För vilken rik familj skulle inte betala för att befria en av sina älskade medlemmar?

Pauls farfar, J. Paul Getty Sr. (Donald Sutherland), en gåtfull oljemagnat och troligen världens rikaste man, har isolerat sig på sitt herresäte på engelska landsbygden, omgiven av ett harem av älskarinnor och ett tamt lejon. Han är upptagen. Pauls far, J. Paul Getty Jr. (Michael Esper) har försvunnit in i London-dimman och svarar inte i telefon. Endast Pauls mor, Gail Getty (Hilary Swank) finns tillgänglig för att förhandla med de allt mer desperata kidnapparna. Tyvärr har hon inga pengar. Samtidigt lever unge Paul i en mardröm i klorna på kidnapparna som inte kan förstå varför ingen verkar vilja befria deras fånge.

I övriga roller ser vi bland andra Brendan Fraser, Anna Chancellor, Norbert Leo Butz, Charlotte Riley och Luca Marinelli.

Trust är skapad av Simon Beaufoy. Danny Boyle har regisserat de tre första avsnitten. Exekutiva producenter är Christian Colson, Beaufoy och Boyle. Serien är producerad av FX Productions, Cloud Eight Films, Decibel Films och Snicket Films Limited.

Trust (10 x 60 min.) har premiär 26 mars på HBO Nordic

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners