ELD – svenska elektronikatrion släpper singeln “Every Girl For Herself”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Göteborgs hetaste elektro-indie-trio ELD tar 2018 vid hornen och följer upp sin senaste singel “Desire” med nya “Every Girl For Herself”. “Desire” som släpptes i december togs emot med öppna armar och höjde förväntningarna markant inför kommande släpp.

2016 sågs ELD kasta sig ut i musiksfären med singlarna “Everything That’s New” featuring Robert Leiner och “Now You Know”. Under 2017 tog trion ett steg tillbaka, in i egna studion Lyckholmia, för att begrunda ett slag och foga de sista pusselbitarna till nästa drag.

Nu, efter att ha spenderat senaste året putsandes på sina ljud, så har ELD trätt in i den svenska vintern med en arsenal av rekorderliga släpp som de planerar att strö likt stjärnstoff över den skandinaviska etern.

Och, som utlovat, så bringar ELD luft i januaristeget med sin glödande elektropärla “Every Girl for Herself”. Det är upplyftande melankoli när den är som bäst. Pådrivande rytmer som visar vägen fram till storslagna harmonier,medan fäktande gitarrer omfamnar synthmelodierna i en virvlande dans. Det ärstora känslor och minimal elektronik som blandas till perfektion och det smälter som vax i öronen.

Som vanligt så har ELD samarbetat med några av Göteborgs bästa talanger i finslipandet av sin produktion. Ett tränat öra kan höra (flerspråkiga) gäststämmor från Måns Jälevik (Her Majesty) och Lovisa Samuelsson. Spåret har mixats av London (ELD) på ett av SR:s gamla Thore Seem-bord, innan det har skickats för en sista handpåläggning av Hans Olsson Brookes i SGS mastringsstudio.

Gör din helghärjade nyårshjärna en tjänst och plugga in för 4 minuters öronterapi

© Skiva

print

Våra samarbetspartners