TOTO aviserar ny platta & video!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

TOTO OCH THE PLAYERS CLUB AVISERAR DEN GLOBALA UTGIVNINGEN AV WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS DEN 25 JUNI!

TOTO och The Players Club/Mascot Label Group aviserar den globala utgivningen av Whith A Little Help From My Friends den 25 juni. Inspelningen gjordes en väldigt speciell kväll den 21 november 2020 då Steve Lukather, Joseph Williams och David Paich framträdde med den nya upplagan av TOTO på ett globalt event som sändes från Los Angeles, Kalifornien, USA. Lukather, Williams och Paich fick sällskap i gruppens senaste spännande kapitel av de nya medlemmarna John Pierce på bas (Huey Lewis & the News), trummisen Robert “Sput” Searight (Ghost-Note/Snarky Puppy) och keyboardisten/bakgrundssångaren Steve Maggiora (Robert Jon & The Wreck). Keyboardisten Dominique “Xavier” Taplin (Prince, Ghost-Note) och multiinstrumentlisten/sångaren Warren Ham (Ringo Starr) gled samtidigt över i den nya upplagan. Detta blir den femtonde upplagan av TOTO om man räknar då de olika bandmedlemmarna har börjat eller slutat i bandet.

Förutom vinylpressningen så finns även en CD/DVD- och CD/blu-ray-utgåva tillgängliga. Låtlistan är som följer: Till The End, Hold The Line, Pamela, Kingdom of Desire, White Sister, You Are The Flower, I Won’t Hold You Back, Stop Loving You, Home Of The Brave, Rosanna, and With A Little Help From My Friends. Blu-ray och DVD-utgåvan innehåller förutom konserten en dokumentär med samtliga nuvarande bandmedlemmar.

Steve Lukather, eller Luke som han kallas, berättar: “Då musiken framförs av fantastiska musiker hedrar de TOTO. Dokumentären på DVDn ger en bra inblick I hur vi tänker oss framtiden. David, har tillsammans med mig och Joe en önskan om att låta vår musik leva. Paich kan tänkas dyka upp på vilken konsert som helst som en överaskning. Då vi planerade den här specifika låtlistan så valde vi ut flera låtar speciellt för den här kvällen. Om vi ser framåt så kommer vi att välja ur ett mer bredare urval från TOTOs låtkatalog som kommer att inkludera mer obskyra låtar, hitsen samt låtar från min och Joes senaste soloplattor. Vi kan inte bli mer taggade över det fantastiska bemötande plattorna fått. De har legat på topplistor över hela världen och att lägga till låtar från dessa i TOTOs repertoar kommer att ge extra krydda åt TOTO: The Dogz of Oz World Tour när vi ger oss ut på vägarna igen. Enkelt uttryckt, våran intention är att föra det gamla TOTO till nutiden och vidare in i framtiden och den nya sättningen är utgångspunkten för det nya kapiteliI vår historia som bara väntar på att få skrivas.”

Joe Williams fortsätter: “Det är alltid en ren glädje att få göra en konsert med TOTO men just denna var speciell. De musiker som gjorde mig och Luke sällskap på scen är verkligen fantastiska virituoser samt några gamla genier som är tillbaka. Showen i sig själv kom av att vi var så sugna på att spela efter nedstägningen men var även en anledning att lansera den nya sättningen. Bandet funkade från första stund och utforskade både nytt och gammalt TOTO-material. En av de lite mer okända låtarna är You Are The Flower en av mina favoriter som sjöngs av Bobby Kimball. Jag är en av hans största fans (och han är även min vän) så jag dedikerar den här till honom. Tillbaka i låtlistan är även några av mina favoriter: Till the End och Pamela. De nya katterna spelar absolut perfekt. Jag har det bästa jobbet i bandet eftersom då jag inte sjunger kan jag kolla in de mest otroliga musikerna spela. TOTO fortsätter att leverera. Ett gäng av de bästa musikerna och sångarna som skriver och framför alla möjliga coola låtar. Det var så det började och så fortsätter det.” Han fortsätter: “Dokumentären beskriver konceptet genom intervjuerna med David, Luke, Warren, Dominic X, John Pierce, Robert “Sput” Searight och Steve Maggoria där de talar om sina erfarenheter som musiker men även om att vara en del av TOTOs arv. Men naturligtvis även snack om själva spelningen. Jag har för mig att jag dyker upp där någonstans och snackar om hur mycket jag älskar de här snubbarna. Snart kommer vi att ses igen på en scen någonstans med ett mycket längre set med fler obskyra låtar samt fler av nya grejer från min och Lukes soloplattor. Vi är så ivriga! Men tills dess, njut av både nytt och gammalt ifrån TOTO. Xo Joe”

Luke och Joseph Williams har känt varandra sedan de var barn och som bandmedlemmar delar de en djup och färgstark historik som frodats professionellt på en global nivå de senaste tjugo åren. Inför detta unika framträdande under pandemin sa Luke så här: “Vi är så nöjda med det här upplägget. Det känns uppfriskande och fyllt av optimism inför framtiden. För tillfället är jag och Joe de enda långvariga medlemmarna som fortfarande vill turnera regelbundet och fortsätta föra ut vår musik till vår generationsöverskridande publik. Under drygt fyrtio år har jag varit bandets ständige medlem som aldrig missat ett gig eller platta utan har förvaltat arvet genom att hålla musiken levande genom konserter. Det kommer jag aldrig att sluta med och då vi till slut kommer att återvända till livescenen blir det ett tillfälle till att pröva något nytt samtidigt som vi kommer att behålla den nära relationen till vår publik medan vi fortsätter att utvecklas. Williams fortsätter: “Luke och jag har gått igenom en hel del tillsammans. Han är som en bror. Vårt kreativa samarbete har alltid berikat våra liv. Så då vi blickar framåt mot vad vi kan åstadkomma tillsammans så förväntar vi oss att förverkliga alla våra drömmar. Det finns ingen annan jag hellre kan tänka mig som sällskap när vi nu skriver ett nytt kapitel än denna lojala vän. Vi är de sista som står upprätt…the Dogz of Oz!” Luke tillägger: “Vi har varit vänner sen jag var sjutton och Joe fjorton. Under pandemin har vi omvärderat vår karriär och hur vi ska ta oss vidare. Alla andra finns inte längre bland oss eller har gått i pension. Vi känner oss fortfarande som ungar som vill tillbaka till turnerandet så snart som möjligt. Det är vårt liv. På det sättet som Joe har växt som producent, låtskrivare, tekniker, sångare och scenartist inspirerar mig. Tiden är helt rätt då Joe står på topp och han överraskar mig varje dag. Vi njuter båda av vårt samarbete och kunde inte vara mer förväntansfulla över framtiden.”

With A Little Help From My Friends producerades av Joseph Williams som även klippte den medföljande videon. Deras tekniker sedan lång tid tillbaka, Ken Freeman, mixade och skötte ljudupptagningen den kvällen.

Den 26 februari gav Luke och Joe ut sina respektive soloalbum på The Players Club / Mascot Label Group vilka hamnade på topplistor jorden runt. Bägge artisterna bidrog i högsta grad till varandras plattor. Även David Paich spelar på flera spår på Lukes I Found The Sun Again samt Williams Denizen Tenant. Bägge gavs ut som LP, CD och båda plattorna som en deluxe-utgåva i begränsad upplaga som finns tillgänglig här eller här.

OM TOTO

De senaste åren har TOTO upplevt en renässans i popularitet som få andra band vid denna tidpunkten i deras karriär. Deras 40-årsjubileum 2018 uppmärksammades med ett nytt Greatest Hits-album (40 Trips Around The Sun) och deras mest omfattande och framgångsrika världsturne någonsin. Få grupper har både tillsammans eller individuellt haft större inflytande på popkulturen än medlemmarna av TOTO. Som individer medverkar de på över 5000 plattor som tillsammans sålt över en halv miljard exemplar. Bland dessa har NARAS belönat dem med fler än 200 Grammynomineringar.

Sammanlagt har TOTO streamats fler än två miljarder gånger på samtliga plattformar. Bara de senaste året gick deras största hit Africa från platinasingel till att nyligen certifieras som 6 x platina. Bandet har fått en ny generation fans. De har existerat i över fyrtio år och medlemmarna har medverkat på tusentals plattor såsom det mest säljande albumet någonsin, Michael Jacksons Thriller och med massor av utmärkelser ligger TOTO ännu i topp då det gäller försäljning av plattor och konsertbiljetter. De är riktmärket för vilket många artister baserar sin ljudbild och produktion och de fortsätter att tänja på gränserna som satts upp av musikvärlden och är idag synonyma med musikalisk trovärdighet. De är popkultur och ett av få 70-talsband som har stått pall för alla trender och stilar och fortsatt vara relevanta för sina generationsöverskridande fans jorden runt.

TOTO gör fyra spelningar i Skandinavien i augusti:
10 Sofiero Slott, Helsingborg, Sverige
11 Paradepladsen, Viborg, Danmark
13 Rotal Arean, Köpenhamn, Danmark
14 Partille Arena, Göteborg, Sverige

TOTO – With A Little Help From My Friends : Låtlista
1. Till The End
2. Hold The Line
3. Pamela
4. Kingdom of Desire
5. White Sister
6. You Are The Flower
7. I Won’t Hold You Back
8. Stop Loving You
9. Band Introductions
10. Home Of The Brave
11. Rosanna
12. With A Little Help From My Friends

Utgivningsdatum
25 juni 2021

Tillgängliga format
CD+DVD, CD+Blu-Ray, färgad dubbel-LP samt digital.

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners