ADVOKATEN nominerad på filmfestivalen i Göteborg

Klicka på bilden, för att se hela bilden

SF Studios nya thrillerserie ADVOKATEN, med premiär på Viaplay och TV3 i vår, har blivit nominerad för bästa manus till tv-drama på Göteborg Film Festival 2018.

– Vi är förstås jättestolta över nomineringen. Våra författare har gjort ett briljant arbete med manusen, det är oerhört glädjande att det erkänns och uppskattas, säger producent Nicklas Wikström Nicastro (En Man som heter Ove).

SF Studios nya thrillerserie ADVOKATEN är, som enda svenska bidrag, nominerad för bästa manus till tv-drama på Göteborg Film Festival. Filmfestivalen har tillsammans med Nordisk Film & TV Fond stiftat Nordisk Film & TV Fond Prize som delades ut för första gången 2017.

Vinnaren utses av en nordisk jury och det är totalt fem nominerade serier i kategorin – en från varje nordiskt land. Prissumman i tävlingen är 200.000 kronor som tillfaller seriens huvudförfattare.

Huvudförfattare till ADVOKATEN är Charlotte Lesche och Karin Gidfors. Charlotte Lesche har jobbat i tv-branschen i över 25 år och har varit verksam som redaktör, dramaturg och manusförfattare med tv-serier som Wallander och Tjockare än vatten. Karin Gidfors (SPUNG, Den fördömde) har varit manusförfattare, dramaturg och redaktör för TV de senaste 25 åren inom många olika genrer.

– Vi är otroligt glada att det nu finns ett nordiskt pris för tv-manus. Efter vardera 25 år i branschen känns det jättekul att bli nominerade, säger Charlotte och Karin.

ADVOKATEN är en nervkittlande thrillerserie med Alexander Karim (Tyrant, Zero Dark Thirty) i rollen som den talangfulle försvarsadvokaten Frank Nordling. Som barn bevittnade Frank och hans syster Sara, spelad av Malin Buska (Snabba Cash – Livet deluxe), sina föräldrars död. När Frank får veta att mördaren är en av ledarna inom Köpenhamns undre värld – och dessutom en av hans advokatbyrås viktigaste klienter – blir han besatt av att hämnas.

ADVOKATEN är baserad på en idé av Jens Lapidus (Snabba cash-trilogin), tillsammans med Hans Rosenfeldt (Bron) och Michael Hjorth (ALEX).

Filmfestivalen i Göteborg arrangeras för 41:a året och går av stapeln den 26 januari till 5 februari. Vinnaren av Nordisk Film & TV Fond Prize offentliggörs vid en prisceremoni den 31 januari.

ADVOKATEN är ett Viaplay-original och har premiär våren 2018 på Viaplay och TV3.

© SF Studios

print

Våra samarbetspartners