ADVOKATEN SÄSONG 2 – Nu släpps första teasern

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu släpps teasern för den andra säsongen av succéserien Advokaten, som SF Studios har producerat tillsammans med Nordic Entertainment Group och Viaplay. Andra säsongen inleds med att advokaten Frank (Alexander Karim) just har släppts ur häktet och hoppas på att få starta ett nytt liv. Men det förflutna vägrar att lämna honom – och en skrämmande insikt tvingar honom att gå emot alla sina principer och samarbeta med sin värsta fiende. Den andra säsongen av Advokaten, som är ett nordiskt thrillerdrama i åtta delar, har premiär exklusivt på Viaplay i Sverige den 24 maj och i övriga Norden den 10 maj.

Den svensk-danska succéserien Advokaten kommer snart tillbaka med en andra säsong – och med Alexander Karim och Malin Buska åter i huvudrollerna. Serien, som är baserad på en idé av Jens Lapidus, var Viaplays mest sedda originalserie 2018. Den första säsongen avslutades på ett minst sagt brutalt sätt och i den spännande fortsättningen triggas allt upp ytterligare.

”Jag är så glad att tittarna omfamnade den första säsongen och det ska bli fantastiskt att snart få dela den nya säsongen med alla som följt serien. Jag kan till och med våga lova att fortsättningen blir ännu mer spännande”, säger Alexander Karim.

Advokaten Frank (Alexander Karim) kan inte släppa skulden han känner inför sin roll i sin dödsfiende Waldmans (Thomas Bo Larsen) dotters öde och påbörjar en utredning om hennes död. Det leder till att han tvingas samarbeta med sin värsta fiende och sanningen för honom djupt ned i ett ruttet, danskt rättssystem. Men hur länge kan två ärkefiender förbli vänner? Och vem ska göra det sista draget i ett spel som visar sig vara farligare än någon kunnat ana?

– Jag sa att rollen som Frank i säsong ett var min mest givande roll hittills men har nu ändrat mig: Frank i säsong två är min mest givande roll hittills, säger Alexander Karim.

Den större delen av rollistan från säsong ett kommer att återvända, bland andra hyllade Malin Buska, som spelar Franks syster Sara Khalil, och de danska stjärnorna Thomas Bo Larsen och Nicolaj Kopernikus.
Charlotte Lesche och Karin Gidfors är tillbaka som huvudförfattare och serien regisseras av Geir Henning Hopland och Pontus Klänge.

Advokaten produceras även denna säsong av SF Studios och den internationella distributionen sköts av STUDIOCANAL. Producenter är Ina Sohlberg och Nicklas Wikström Nicastro, som även ligger bakom succéer som En man som heter Ove och Viaplay-originalet ALEX.

© SF Studios

print

Våra samarbetspartners