MÄBE – ny EP 26 januari

Klicka på bilden, för att se hela bilden

När Rösten I Radion Sa Hans Namn (EP Twofaced Productions/Sound Pollution) släpps som vinyl och digitalt fredag 26 janauri.

“jag satt där i mitt rum på Röd när jag fick höra om bassistens död. Han hade just gjort sitt mästerverk, på väg upp bland stjärnorna…”

MÄBEs nya sex-låtars EP “När Rösten i Radion Sa Hans Namn” släpps digitalt samt på 12″ vinyl. De 200 första exemplaren av vinylen är handnummrerade och innehåller en CD med hela EPn plus den exklusiva bonuslåten Världen Uppochner. Dessutom medföljer 8st vykort med texter till alla sju låtarna plus fotografier tagna av fotografen Niklas Lövgren som dessutom tagit omslagsfotot.

…mörk…suggestiv….vacker…dynamisk…

Så beskriver Mäbe Johansson själv sin musik. Med tre fullängade i bagaget förstärker han nu ytterligare dessa ord som sångaren och gitarristen hållit som något av sitt mantra genom åren.

Det är mer och mer så att texterna är det som driver mina låtar och hur dom låter, berättar Mäbe själv om “När rösten i radion sa hans namn”. Jag måste i 98% av fallen av en ingång i texten innan det kan bli en låt. Det kan vara ett ord, en strof eller en titel, men det måste finnas för att komma igång. Låtmässigt känns denna mer varierad, tyngre och mer energisk och urban än förra plattan. Och låtarna är menade att spelas live även om det nödvändigtvis inte blir i samma versioner som i studion. Jag gillar att hålla isär studio och live, det är och ska vara två olika upplevelser.

Producerat och inspelat av Jonas Beijer i Sallong Ottila, Trollhättan under våren 2017 samt med vissa pålägg inspelade i Tilt Recording Studios Strömstad. Mix av Olof Berggren höst 2017.

MÄBE har redan skapat sig ett rykte som ett fräscht inslag på den svenska rockscenen!
Med sin mörka rock har man öppnat ögonen både på svensk press och publik!

Sagt om När Rösten i radion sa hans namn:
“Om människor fokuserar på det som gör Mäbe unikt så kommer också fler förstå vad det är som gör detta så bra, berättandet om de inre resorna, bort, hem, bara någonstans tillsammans med musiken som både imploderar och exploderar. Lyssna och ta in.” – Vakentimmar.com
På den kommande EP:n får vi sju rakt igenom fantastiska låtar (5 av 5) – Rockfarbror.se
”Du som missar denna skivan är dum i huvudet!” – Skrutt Magazine

© Sound Pollution

print

Våra samarbetspartners