DJUNGELGÄNGET bland Njutafilms januarinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

BIO MED NJUTAFILMS!

Njutafilms inleder det nya året två biofilmer: en animerad familjefilm och ett drama.
Han är hälften pingvin, hälften tiger, men 100% hjälte! Morris och hans gäng har skyddat djungeln från faror men nu dyker den farligaste skurken upp: koalan Igor! För att bevara fred i djungeln måste de använda all sin list och sitt mod för att hindra Igors planer. Djungelgänget: Långfilmen har premiär 19/1/2018.
Dramat Steg för steg tar upp frågor om livet, styrkan och framför allt vänskap och samarbete. Ben råkar ut för en allvarlig olycka. Hans liv förändras dramatiskt, hans nya vänner är gravt rörelsehindrade eller lider av hjärnskador. Men han tänker inte ge upp livet! Genom samarbete och stor vilja tar de sig genom det “nya” livet med upp- och nedgångar. Steg för steg har biopremiär 19/1/2018.

PÅ DVD, BLU-RAY och VOD!

Från Kusturica till zombies, januari månad har en härlig blandning av genren på dvd, blu-ray och VoD. Emir Kusturica är tillbaka med en ny film om kärlek och krig. On the Milky Road utspelar sig i balkankriget där Kosta levererar varor till frontlinjen. Han träffar på en mystisk italiensk kvinna (spelad av Monica Belucci) och inget blir som förr.
Tidigare biofilmen Ballerinan och uppfinnaren kommer ut på alla tre format i slutet av januari samtidigt som norska thrillern Hemsökt. På dramafronten har vi Lady M, en 1800-tals historia om Lady Macbeth som hålls isolerad från omgivningen men hittar livsgnista genom en affär med en av hennes mans anställda. Även Farväl Europa, som följer den judiska författaren Stefan Zweigs liv på flykt från Nazityskland, är en stark drama där Stefan försöker förstå händelserna i Europa och framför allt hans hemland.
Scrolla ner för att se hela januariutbudet.

God fortsättning önskar vi på Njutafilms!

Aktuellt på Bio januari 2018

Djungelgänget: Långfilmen (Bio) 19/1
50% PINGVIN 50% TIGER 100% HJÄLTE
Tigerpingvinen Morris och resten av Djungelgänget har de senaste åren sett till att frid och fröjd råder i djungeln. Ända tills de en dag råkar möta deras farligaste motståndare någonsin – koalan Igor. För att hindra Igors onda planer att utplåna hela djungeln måste Djungelgänget använda all sin list och sitt mod, men också börja samarbeta med de mystiska ”Mästarna” som funnits i djungeln sedan urminnes tider.
Baserad på favoritserien DJUNGELGÄNGET, känd från Barnkanalen – nu som långfilm!
Finns även tillgänglig i 3D.

Steg för steg (Bio) 19/1
ÖVER EN MILJON BIOBESÖKARE I FRANKRIKE PÅ TRE VECKOR
Tvätta sig, klä på sig, ta en promenad, spela basketball: det här är saker Ben inte längre kan göra när han kommer till rehabcentret efter en allvarlig olycka. Hans nya vänner är tetraplegiker, paraplegiker eller lider av hjärnskador… kort sagt gräddan av rörelsehindrade. Tillsammans får de lära sig att vara tålmodiga. De kämpar emot, skryter, strider och förför varandra, men framförallt hjälper de varandra att hitta styrkan att våga leva igen.
Steg för steg är en berättelse om återfödelse, en kaotisk resa genom vinster och förluster, tårar och glädje, men framförallt vetskapen om att vi behöver varandra.

Aktuellt på DVD/Blu-ray/VoD januari 2018

On the Milky Road (DVD, VoD) 22/1
Varje dag korsar mjölkmannen Kosta frontlinjen på en åsna, mitt under det bosnisk-serbiska kriget, för att leverera det vita guldet till soldaterna. Han har lyckats hålla sig undan från kulor och har även tur i kärlek med en kvinna från byn. Tills en mystisk italiensk kvinna anländer och vänder uppochned på hans värld. Så börjar historien om en passionerad och förbjuden kärlek som tvingar dem båda in i ett fantastisk men farligt äventyr. Förenade av ödet verkar ingenting och ingen kunna stoppa deras vilja att vara tillsammans.

Farväl Europa (DVD) 8/1
Farväl Europa följer den österrikiske författaren Stefan Zweigs år i exil. Efter att ha flytt Nazi-Tyskland på grund av sin judiska härkomst reste Zweig mellan Buenos Aires, New York och Brasilien på jakt efter ett nytt hem. Filmen skildrar Zweigs kamp för att förstå och acceptera händelserna i Europa och sitt före detta hemland Tyskland.
Farväl Europa är den senaste filmen av tyska regissören Maria Schrader. I rollerna ses bland andra populära österrikiska Josef Hader och Barbara Sukowa (Hannah Arendt, En bekant främling). Filmen var Österrikes bidrag i kategorin ”Bästa utländska film” till Oscarsgalan 2017.

Lady M (DVD) 8/1
Det är 1800-tal i England, och unga Lady Macbeth säljs som livegen hustru till en äldre godsherre. Hon hålls isolerad från omvärlden, men vägrar finna sig i sin påtvingade ensamhet. När hon inleder en affär med en av sin mans anställda flammar livsgnistan upp till en okontrollerbar låga, och snart är maktordningen helt ställd på sin ända.
Den knivskarpa viktorianska dramathrillern Lady M är teaterregissören William Oldroyds långfilmsdebut.

Ballerinan och uppfinnaren (Blu-ray) 29/1
Felicia är en föräldralös flicka med en passion i livet: att dansa! Tillsammans med kamraten Victor, som har planer på att bli en stor uppfinnare, kommer hon på en makalös plan för att fly från barnhemmet och ge sig ut på äventyr mot Paris – en stad fylld av ljus och med Eiffeltornet under uppbyggnad. Men för Felicia har äventyret bara börjat. Nu måste hon kämpa som aldrig förr för att visa att hon har vad som behövs för att bli prima ballerina på Operan i Paris.
Ett helt underbart animerat äventyr för hela familjen, om att aldrig ge upp sina drömmar.

© Njutafilms

print

Våra samarbetspartners