DEWOLFF släpper första singeln California Burning från kommande plattan Thrust

Klicka på bilden, för att se hela bilden

DeWolff om den nya singeln:

“Vi är otroligt stolta över att få presentera vår nya singel California Burning! Trots sin titel handlar den inte alls om bränder. Den handlar om livet i en allt mer högljudd värld där den som skriker högst verkar få som den vill, om det sedan handlar om pengar, makt eller…presidentämbeten. Videon spelades in på VHS och 8mm film av Sven Signe Den Hartogh och Edwin van der Sande under DeWolffest. Låten är tung, och tro oss när vi säger: THRUST Kommer att låta tungt! Så skruva upp volymen för detta är den tid på året då det är som vackrast, DeWolff-tiden.”

THRUST är titeln på det sjunde studioalbumet från det trehövdade rock & roll-monstret från Nederländerna.

Albumet släpps den 4 maj i samband med bandets spelning på Paradiso i Amsterdam.

Bandet bildades i den djupa söderns Geleen i Nederländerna av sångaren och gitarristen Pablo van de Poel, hans bror och tillika trummis Luka van de Poel samt Robin Piso på hammondorgel då de bara var tonåringar. De är en gammal själ i en ung kropp som tar lyssnaren tillbaka till den psykedeliskt indränkta bluesen från mitten av 60-talet. Trion kombinerar en exentrisk blandning av outtröttlig energi, musikalitet, smittsam entusiasm och en mentalitet som gör att varje spelning tycks vara det sista DeWolff gör här i livet. Egenskaper som tagit bandet till jordens alla hörn och festivaler som Pinkpop, Lowlands, Reeperbahn, Rockpalast, Sziget samt som förband åt Deep Purple och the Black Keys. De räknar Seasick Steve till ett av sina fans då han efter att ha sett dem på Rock Oz Arenes i Schweiz utbrast: “Jag blundade och hörde the Allman Brothers Band spela på 70-talet!” Han blev så imponerad att han presenterade dem för Robert Plant backstage efteråt.

Bandet planerar att turnera runt om i Europa efter att THRUST har släppts.

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners