CALEXICO inleder året med nya albumet ‘The Thread That Keeps Us’, ute 26/1!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Joey Burns och John Convertino är tillbaka med sitt nionde studioalbum som Calexico som släpps 26/1 via City Slang.

På ‘The Thread That Keeps Us’ har Arizona-bandet anammat ett råare sound som tar Calexico i en djärv ny riktning. Albumet som är inspelat i norra Kalifornien har tydligt influerats av den mytomspunna statens dualitet, från vackra drömlandskap till mardrömslika ödemarker. Men också från oron i den turbulenta tid vi befinner oss i, samtidigt som albumet besitter en känsla av försiktig optimism inför framtiden. Med mindre finslipning och mer råhet än tidigare hedrar ‘The Thread That Keeps Us’ Calexico’s musikaliska traditioner och visar upp en otrolig självsäkerhet i låtskrivande som sätter en helt ny standard för bandet.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners