EDVARD HERNEVIKs solodebut

Klicka på bilden, för att se hela bilden

‘Psyche’ är Edvard Herneviks solodebut. Han har tidigare släppt tre album med Göteborgsbandet och musikerkollektivet ’Den Stora Vilan’, som i över ett årtionde varit ett viktigt nav inom göteborgskt musikliv. Dessutom spelade han i hyllade bandet Slowgold, med vilka han var med och gav ut två album. Personlighet har en tydlig närvaro på Edvard Herneviks debutalbum. Det finns något bräckligt, starkt och hoppfullt i både låtar och lyrik, något som förstärks av hans karismatiska röst. Hoppfulla spår som ’En måne bland stjärnorna’ blandas med de mer vemodiga låtarna ’Resan till Amerika’ och ’Du gick igenom mig’, som tillsammans skapar ett album fyllt av innerlighet. ’Psyche’ släpps den 20 oktober på vinyl och digitalt av skivbolaget Gaphals.

Edvard Hernevik tillbringade några år innan Den Stora Vilan bildades i Memphis, TN. Det var där musiken kom in i hans liv med full kraft, och han förstod att den skulle spela en avgörande roll. Han kallar sin skiva “ett rock ‘n’ roll-album med glittrande produktion” och kommenterar själv om skapandet: “Det har varit en lång och mystisk resa som inte lämpar sig för familjeliv. Men ur avgrunden stiger nu Psyche upp och vi får en glimt av henne innan hon försvinner mot Olympens bejublade höjder.”

© Dazed Music

print

Våra samarbetspartners