OSCAR AND THE WOLF släpper albumet ’Infinity’ den 29 september

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Belgiska stjärnan Oscar and the Wolf släpper äntligen sitt andra album ´Infinity` den 29 september via Play It Again Sam / Neon Gold. Nya singeln ´Runaway` hade premiär på Billboard.com tidigare i veckan och ingen mindre än legenden Elton John har listat Oscar and the Wolf som en av de bästa artisterna i Belgien just nu. Sedan releasen av debutalbumet ’Entity’ har Oscar and the Wolf hunnit bli en stjärna i hemlandet Belgien med slutsålda konserter. I hela 40 veckor låg albumet ’Entity’ på topp 10 i Belgien och sålde dubbel platina.

Lyssna på ’Runaway’ här

Med influenser av The Smiths, Calvin Harris och Connan Mockasin har Oscar and the Wolf skapat ett unikt sound av R&B och elektronisk pop. Under produktionen av det nya albumet ´Infinity` har Oscar and the Wolf ägnat tid åt att utforska sig själv och säger;
”Jag har aldrig tidigare skapat en så varierad samling av låtar och det beror på att jag har haft ett dramatiskt år. Jag tror faktiskt att motgångar kan vara en bra sak, jag försöker inte övervinna det faktum att jag känner mig ledsen – jag försöker gå så djupt jag kan in i känslan tills jag hittar något intressant. Det är därifrån min musik kommer.”

“Imagine if Lana Del Rey and Fever Ray made songs together” / Nylon
“Blends body quaking beats in surprising configurations, trap inflections and darkly melancholic R&B” / Noisey
“Add to the list of rule-benders mixing the fringes of modern R&B and electronic music” / Pigeons and Planes

© PIAS Nordic

print

Våra samarbetspartners