GRÄNS – Inspelningsstart för Ajvide Lindqvists nya film

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Inte sedan succén med Låt den rätte komma in har ett verk av John Ajvide Lindqvist filmatiserats. Men idag är det dags för långfilmen Gräns att dra ingång sin inspelning, som för tillfället pågår i Sätila/Hyssna-trakten.

Gräns är ett genredrama och en mörk kärlekshistoria som balanserar i gränslandet mellan verklighet och det övernaturliga. Regisserar gör Ali Abbasi, vars långfilmsdebut, det psykologiska skräckdramat Shelley visades vid Berlins Filmfestival 2016. Ali Abbasi och Isabella Eklöf har skrivit manuset tillsammans i samarbete med John Ajvide Lindqvist med Ajvide Lindqvists novell Gräns som förlaga. Det är första gången ett verk av författaren filmatiseras sedan kritikerrosade succén – Låt den rätte komma in.

-Väldigt sällan får man möjlighet att producera en så unik och originell berättelse som Gräns. Kombinationen av Ali Abbasi’s visulla begåvning och John Ajvide Lindqvists magiska förmåga att kombinera socialrealism och genre gör det här projektet väldigt intressant, säger Pidor Gustafsson, en av filmens tre producenter.

Tina arbetar som tulltjänstekvinna, hon upplevs som underlig av såväl arbetskamrater som andra människor i sin omgivning. Tina är dock väldigt duktig på sitt jobb – hon har ett extraordinärt luktsinne som avslöjar både det ena och det andra om de som vill passera tullen. En dag möter Tina Vore, en mystisk resenär. Tina vet att han döljer något men hon lyckas inte lista ut vad, hon blir både fascinerad och förundrad och kan inte riktigt släppa honom. Några veckor senare möts de igen och det vänder upp och ned på hela Tinas värld.

Mellan den 13 september och den 2 oktober pågår inspelningarna av Gräns i Sätila/Hyssna-trakten. De fortsätter sedan i Göteborg fram till den 27 oktober, därefter tar sista inspelningsveckan vid i Kapellskär.

Filmen produceras av Meta Spark & Kärnfilm AB i samproduktion med Film i Väst, SVT, CPH Filmfund och Meta Film Danmark. Gräns disribueras av TriArt Film.

Gräns beräknas få premiär på svenska biografer under hösten 2018.

© TriArt Film

print

Våra samarbetspartners