ELIZABETH och ENNIO: THE MAESTRO bland vårens nya filmer från NonStop Entertainment

Klicka på bilden, för att se hela bilden

God fortsättning och välkommen till BIOVÅREN 2022

Sword Art Online Progressive: Aria of a Starless Night
Regi: Ayako Kōno
Biopremiär 7 januari
Asuna Yuuki ger sig in i den virtuella världen när det avancerade VR-spelet Sword Art Online äntligen släpps. När spelarna väl är inne i spelet utropar The Game Master att de nu är fångade i spelet, utan något sätt att logga ut. Han låter dem också veta att om de skulle komma att dö i spelet, så sker det även i verkligheten… Men trots den panik som utbryter, och att hon inte vet något om denna främmande värld, är Asuna fast besluten att kämpa för sin överlevnad och finna vägen ut.

COW
Regi: Andrea Arnold
Biopremiär 18 februari
Cow är filmen om en mjölkkos verklighet, och ett synliggörande av det arbete hon utför åt oss. När regissören Andrea Arnold (Fish Tank, Wuthering Heights) riktar sin kamera mot en ko får vi inte bara intima och berörande insikter om kons vardag, utan också om vårt samhälle och rådande ideologi.
Cow hade världspremiär på Cannes filmfestival. Nominerad till fyra British Independent Film Awards

Ruva
Regi: Hanna Bergholm
Biopremiär 25 februari
12-åriga gymnasten Tinja gör allt för att behaga sin mor som i sin tur lever för att presentera bilden av en perfekt familj på sin blogg. En natt hittar Tinja ett ägg som hon tar med sig hem. Hon gömmer det och håller det varmt, och när det kläcks visar det sig innehålla ett monstruöst väsen. Ruva är Hanna Bergholms skruvade debut, i skärningspunkten mellan skräckfilm och coming-of-age.
Ruva (intl titel: Hatching) kommer ha världspremiär på Sundance filmfestival 2022

Memoria
Regi: Apichatpong Weerasethakul
Biopremiär i februari
I den Guldplmsvinnande och visionära regissören Apichatpong Weerasethakuls första engelskspråkiga film gör Tilda Swinton huvudrollen. Hon spelar en skotsk kvinna som efter att ha börjat höra en hög smäll varje morgon, beger sig ut på en både sinnlig och faktisk resa i den colombianska djungeln. Memoria är en storslagen bioupplevelse för alla sinnen.
Memoria hade världspremiär på Cannes filmfestival

Ennio: The Maestro
Regi: Giuseppe Tornatore
Biopremiär i februari
Ennio Morricone är mästaren bakom några av världens mest välkända och älskade filmsountrack. Filmer som Sergio Leones Den onde den gode och den fule och För en handfull av dollar har uppnått sin ikonstatus tack vare Ennio Morricones musik. Ett år efter hans bortgång kommer den stora dokumentären om hans musikaliska karriär, och den är en resa genom några av filmhistoriens milstolpar. I regi av Giuseppe Tornatore.
Ennio: The Maestro hade världspremiär på Venedig filmfestival

Jane par Charlotte
Regi: Charlotte Gainsbourg
Biopremiär 11 mars
Dessutom biopremiär för Jane par Agnès V, i regi av Agnès Varda den 2 februari!
Jane Birkin – en av 1900-talets stora populärkulturella ikoner – skildras av hennes egen dotter Charlotte Gainsbourg i denna avskalade och intima DIY-dokumentär. Resultatet är en unik inblick i en mytomspunnen kändisfamilj, och en ärlig och innerlig redogörelse för relationen mellan en mamma och en dotter. Reflektioner om åldrande, skönhet och kändisskap uppstår mellan två familjemedlemmar som båda råkar ha ikonstatus.
Jane par Charlotte hade världspremiär på Cannes filmfestival

Mass
Regi: Fran Kranz
Biopremiär i mars
Efter en tragisk skolskjutning möts två föräldrapar på var sin sida av tragedin för att försöka få ett grepp om vad som egentligen hände. Det ena paret förlorade sin son i masskjutningen – de andra är föräldrar till förövaren. Regidebutanten Fran Kranz utforskar med stor empati teman som sorg, skuld och förlåtelse med utgångspunkt i en av de mest laddade politiska frågorna i USA. Med höga lovord där han bland annat har jämförts med dramatikern Tennessee Williams. Med Reed Birney, Ann Dowd, Jason Isaacs och Martha Plimpton i huvudrollerna
Mass hade världspremiär på Sundance filmfestival. Vinnare av Indie Spirit Awards Robert Altman Award

Elizabeth
Regi: Roger Michell
Biopremiär 1 april
Elizabeth II är den monark som innehaft posten längst i brittisk historia. Hon har levt, och regerat, genom monumentala samhällsförändringar, och vakat över världen som ett enigma alla känner till men få vet mycket om. Hon har porträtterats av Helen Mirren i The Queen och Olivia Colman i The Crown, avbildats av Andy Warhol och varit föremål för Beatles-låtar. Nu kommer Elizabeth, Roger Michells (Notting Hill, Nothing Like a Dame) definitiva drottning-skildring, som hyllar och närstuderar ett nära 100-årigt liv, nära sammanflätat med de gångna århundradets historiska milstolpar.

Och sen följer…
BIOHÖSTEN 2022 som startar med:

Ali & Ava
Regi: Clio Barnard
Biopremiär 26 augusti
Av helt olika skäl är de båda ensamma, Ali och Ava, när de möts tack vare den gemensamma omsorgen om ett litet barn i grannskapet. Gnistor slår om den nyfunna relationen, tills det förflutna hinner ikapp dem. Clio Barnard (The Selfish Giant) har hämtat inspiration från verkliga möten i skapandet av det här varma kärleksdramat, om två förlorade själar som finner varandra.
Ali & Ava hade världspremiär på Cannes filmfestival. Vinnare av två British Independent Film Awards.

© NonStop Entertainment

print

Våra samarbetspartners