TOMAS LAPPALAINEN – Ny bok “Världens första medborgare”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Om statens uppkomst i det antika Grekland

Tomas Lappalainen berättar skickligt och underhållande hur det grekiska samhället gick från maffiasamhällen till medborgarstater. Bedragna äkta män och bortrövade älskare visar hur livet kunde te sig i Aten 400 år före Kristus. Världens första medborgare kan läsas av alla med intresse för antikens historia och idévärld men också av den som på ett mer filosofiskt plan intresserar sig för frågan: vad är en stat?

I det antika Grekland uppstod både filosofin och de första formerna av demokrati och medborgarskap. Länge sågs detta som en sorts förnuftets ”mirakel”, som västerlandet gärna speglade sig i. I denna bok vill Tomas Lappalainen med nya och utmanande tankar se den grekiska kulturutvecklingen i ljuset av övergången från maffiasamhällen till medborgarstater.

Tomas Lappalainen är författare och en av vårt lands främsta Italienkännare. Han har skrivit en rad uppmärksammade böcker, till exempel Maffia, Italien, Se Neapel och sedan dö, ’Ndrangheta och Mellan 55 och 60.

© Bokförlaget Lind & Co

print

Våra samarbetspartners