ELIN PERSSON bland härliga majnyheter från Bonnier Carlsen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är någonting som drar i mig av Elin Persson
Andréa och Anja har hängt ihop sen de var små. Nu är de inte små längre och det känns så starkt i Andréa att något måste hända. Vad som helst! En kväll när hon hänger vid busskuren hoppar hon in i Alex blå epa och känner äntligen något som nog är frihet. Men att lämna leken, flickrummet och hemligheterna har ett pris. Elin Perssons roman för unga vuxna är stilistiskt förtätad, bildrik och har en hel värld mellan raderna.
Ålder: Unga vuxna
Utgivningsdag: 2021-05-18

Den sista utposten av Cecilia Heikkilä
Storslagen bilderbok om att längta till en plats man aldrig varit på, att hitta hem i det vilda, och om kärleken mellan morfar och barnbarn. Vi får följa med en liten och en stor björn som ger sig iväg på en resa till andra sidan världen. De letar efter den sista utposten – världens sista vilda plats. Men mycket har hänt sedan morfars tid. Finns den kvar?
Ett episkt bilderboksäventyr signerat Cecilia Heikkilä.
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-05-25

Kedja av guld av Cassandra Clare
Från bästsäljande författaren Cassandra Clare kommer nu den första romanen i en helt ny trilogi. Cordelia Carstairs är en Shadowhunter, en krigare utbildad sedan barndomen för att slåss mot demoner. När hennes far anklagas för ett fruktansvärt brott, reser hon och hennes bror till Edwardian London i hopp om att förhindra familjens ruin.
Ålder: Unga vuxna
Utgivningsdag: 2021-05-26

Neros torn av Rick Riordan
Femte och avslutande delen om den grekiska guden Apollon, som dessvärre förvandlats till finniga tonåringen Lester Papadopoulos. Nu måste Lester följa harpyan Ellas profetia och bege sig till Neros torn i New York för att där besegra den sista kejsaren. Kommer han äntligen få återvända till Olympen i sin gudomliga gestalt? Rick Riordans är en av världens mest populära författare. Hans spännande böcker om den grekiska och romerska mytologin ligger ständigt högt upp på New York Times
topplista.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-05-26

Fantastiska familjer och Kattis kalas av Maria Löfgren
En magisk bilderbok att återvända till om och om igen! Med ett myller av detaljer, humor och små sidospår hittar läsaren ständigt nya berättelser. Vi får följa med den nyfikna katten Kattis som går på upptäcktsfärd genom grottor, in i kök, under bryggor och fram till hemliga gömställen. En bilderbok att läsa och prata om, där varje uppslag är en hel värld att upptäcka. Maria Löfgrens debutbok är en storartad hyllning till högläsning.
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-05-26

Det är jag som är trollet av Jenny Bergman
Illustratör: Lotta Geffenblad
En rolig, men samtidigt lite sorgsen, bilderbok om en flicka som förvandlas från vanligt förskolebarn till ett farligt troll. Vips, så är föräldrarna bortskrämda, förskolekompisarna uppkäkade och det före detta barnet får bosätta sig i skogen. Där får man göra precis vad man vill. Men en dag kommer trollkarlen och frågar om trollet vill bli flicka igen. Vill hon det?
Upprorisk text och flödande akvareller skapad av Jenny Bergman och Lotta Geffenblad.
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-05-27

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners