THOMAS LEDIN bland Bonnier Faktas septembernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mitt barn på nätet av Maria Dufva
Utgivningsdag: 5 september
Skulle du lämna ditt barn eller tonåring ensam på en nattklubb eller en finlandskryssning? Otänkbart för de flesta av oss. Ändå lämnas tusentals barn och ungdomar ensamma i olika chatt-rum på nätet med precis samma klientel som finns i baren. Det är avgörande att vuxna känner till hur nätet ser ut för barn och unga idag för att kunna prata om risker och sänka tröskeln till om barnet vill flagga för något som har hänt. Den dagliga frågan om hur var det i skolan är minst lika relevant vad det gäller deras liv på nätet. I den här viktiga boken guidar kriminolog Maria Dufva dig som har barn och ungdomar i din närhet i hur man skapar trygga förutsättningar för att ungas liv på nätet ska bli just så härligt, roligt och lärorikt som det faktiskt kan – och ska – vara. Maria är en ofta anlitad expert i bl a TV4 Nyhetsmorgon. Läs mer om Maria och hennes arbete här.

Fördel ADHD av Anders Hansen
Utgivningsdag: 12 september
Överläkaren Anders Hansen utkom 2016 med den uppmärksammade boken Hjärnstark – hur motion och träning stärker din hjärna. Nu kommer han med boken Fördel ADHD. ADHD har länge betraktats som något som bara för med sig problem. Anders Hansen lär oss hur vi kan vända diagnosen till en fördel, oavsett om det gäller dig själv eller ditt barn, och hur du kan hantera även nackdelarna. Och upptäck det positiva i att vi inte alla är likadana med samma personlighetsdrag. Olika är bäst – vare sig det handlar om familjen eller jobbet!

Säker stil – 101 stiltips av Ebba von Sydow och Emilia de Poret
Utgivningsdag: 12 september
Lär dig alla välklädda människors hemlighet: att styla plaggen rätt. Säker stil: 101 stiltips är en inspirerande handbok som lär dig allt ifrån konsten att vika upp skjortärmen perfekt till knepen som förändrar, förnyar och förhöjer din outfit på nolltid. Det handlar om små detaljer som kan lyfta hela din look. Som att marinblått funkar utmärkt med svart, grovstickat med mjukt siden och gärna sneakers till festklänningen. Allt handlar om konsten att styla rätt och att veta vad som passar ihop.

Vildmark av Ray Mears och Lars Fält
Utgivningsdag:12 september
Hur överlever man i vildmarken? Hur gör man upp eld på bästa sätt? Vad bör man ha med sig på en långfärd? Hur skyddar man sig från kyla och snö? Och vad ska du göra om du råkar ut för en olycka? Svaren på dessa frågor och många, många fler får du i Vildmark, överlevnadsboken med de bästa tipsen för att överleva i nordliga skogar.

Guinness World Records 2018
Utgivningsdag: 12 september
Full ös från första sidan! En ny utgåva av världens häftigaste rekordbok. Fylld med otroliga uppslag om cirkus, fartdårar på hjul, de rikaste kändisarna, sportfantaster, våghalsiga vovvar, världens största hamburgare, superhjältar och de farligaste rovdjuren, makalösa manicker och mycket, mycket mer! Som vanligt en helt galen blandning av fakta och fantasieggande rekord, med helt otroliga bilder från jordens alla hörn. Allt samlat i världens största officiella rekordbok med kittlande och hisnande bilder på osannolika rekord och rekordhållare.

Nära fåglar av Roine Magnusson, Mats Ottosson och Åsa Ottosson
Utgivningsdag: 26 september
Fåglar. Inga andra i den vilda naturen är oss lika nära, som kan få hjärtat att värmas, nyfikenheten att väckas och pulsen att stiga på så många av oss. I Nära fåglar möter du dessa som du aldrig mött dem förut. Boken innehåller fantastiska bilder där fåglar är fångade på ett nytt sätt. Varje artporträtt rymmer också en personlig berättelse om vad som gör just denna fågelart oemotståndlig

Inte ett moln så långt ögat kan nå? av Tomas Ledin
Utgivningsdag: 26 september
Tomas Ledin är en av våra mest kända och älskade artister och har i mer än 40 år stått på scenen. I denna rikt illustrerade bok berättar Tomas om hela sitt artistliv, från de första trevande försöken i slutet av 1960-talet, via gigantiska turnéer som Rocktåget till kritikerrosad krogshow. Han har också valt ut 25 av sina favoritlåtar med texter och ackord och berättar om hur dessa kom till.

© Bonnier Fakta

print

Våra samarbetspartners