TOMAS BLOM bland Historisk Medias augustinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Historiska Medias populära serier Världens dramatiska historia och Sveriges dramatiska historia har rosats av såväl kritiker som läsare och lyssnare. I augusti släpps ytterligare tre titlar, om vitt skilda ämnen, i mjukband.

I serien Sveriges dramatiska historia kommer en ny titel:

Bellman. Diktare före sin tid, Tomas Blom.
Humoristisk, burlesk och finstämd – Bellman behärskade många uttryck. Men i de finkulturella kretsarna kring Svenska Akademien förblev han en ”rolighetsminister”, som intog scenen i pudrad peruk och vitt halskrås och underhöll sin välmående publik med texter om fyllon och prostituerade. Först efter sin död skulle Bellman få ett bredare genomslag och komma att hyllas som nationalpoet. Med stor inlevelse och till ackompanjemang av Bellmans verk skildrar författaren Tomas Blom diktarens väg genom livet.
Släpps: 9 augusti

I serien Världens dramatiska historia kommer två nya titlar:

Augustus. Den förste kejsaren, Eva Queckfeldt.
Fredsfurste eller hårdför diktator? Klok landsfader eller grym krigare? Augustus, Romarrikets förste kejsare, pendlade mellan ytterligheterna. Å ena sidan blev hans tid vid makten ovanligt fredlig, åtminstone i Romarrikets centrala delar. Resurser kunde läggas på annat än krig, som publika festligheter, enorma praktbyggen och vägunderhåll. Å andra sidan utgjorde armén själva basen för Augustus maktutövning och det var i rollen som fältherre han firade sina största triumfer. Historikern och författaren Eva Queckfeldt skildrar här Augustus innehållsrika liv (63 f.Kr. – 14 e.Kr.).
Släpps: 9 augusti

Nazismen, Dick Harrison.
För att förstå mekanismerna bakom nazismen måste man söka sig långt tillbaka i Tysklands historia. Genom århundradena har landet präglats av krig och politisk splittring, för att på 1800-talet genomsyras av en lika militant som romantisk nationalism. I backspegeln klarnar bilden av hur den grumliga mixen av nationalism och rasism kunde få så katastrofala följder. HistorikernDick Harrison lägger ett skrämmande pussel av tankegods som ledde den nationalsocialistiska rörelsen fram till ofattbara beslut och handlingar.
Släpps: 9 augusti

© Historiska Media

print

Våra samarbetspartners